30 Eylül 2013 Pazartesi

Hafta Sonu Buluşması ---Yeni Tecrübeler



Hafta Sonu Buluşması - Yeni Deneyimler..


Yeni bir hafta Merhabaa......

Haftasonu güzeldi şimdi üstüne biraz da izin ekledim...Annemleri ziyaretteyim ve kanepemde oturmuş büyük bir keyifle haftaya merhaba demenin tadını çıkartıyorum hemde yollara duhul olmadan. Ohhh ! Dünya varmış... aynı zamanda haftaiçi evde oturmak garip bir hissiyatmış...Şöyle doya doya tadını çıkartmak yılın bütün yorgumluğunu atmaya çalışmak pek güzel doğrusu.

Cuma akşamı arkadaşlarla bir araya geldik ve gördüm ki sigara içmeyenler hariç hepimiz elektronik sigaracı olmuşuz. Kimimizde emini, kimimizde evic, ....modeller konuşuyor anlayacağınız ..Her kafadan bir ses, genel de yeni model bilgisi ve likit tavsiyeleri dönüyor....Hatta bir arkadaşımız ilk elektronik sigarasını almış, siftahıda bizlerle yapmak için beklemiş....:) Hay Allah gene fotoğraf çekmedim...alışık olmayınca olmuyor demek ki :) Hemen bir atasözü geldi aklıma alışık olmayan ....te don durmazmış diye :D ..Yanlış hatırlamıyorsam masada eroll , 2 elips c, emini, minimal ve evic, puromizer (janty 'miş), ego c ve delirium Tm modelleri vardı. Herkes birbirinin elektronik sigarasını şöyle bir yokladı .

Yeni elektronik sigaraya başlayacak olan arkadaşın eroll'unu monte ettik ve ilk nefesi zehir oldu..Neden mi yanık tadı verdi..Nasıl iğrenç bir tatdır o...evirdik çevirdik , likitler, atomizer kafasını ıslattık falan, ne denedikse kar etmedi. Boşuna bunların ömrünü 24 saat olarak vermiyorlarmış ikinciside meftaa olunca emini'nin buharlaştıcılarından taktık ...ve günü kurtardık...Ovale buharlaştıcılarının üstüne gerçektende yok, hem uzun calışıyorlar hemde buhar ve tat'ı çok güzel veriyorlar. Neyse ona da bir ders oldu tecrübe eden arkadaşları dinlemenin faydalarını böylelikle öğrenmiş oldu.

Bu arada hiç Delirium TM denememiştim formu değişik köşeli bir yapıya sahip Ego pilin köşelisini hayal edin. Tutuşu rahat buhar yoğunluğu ve tadıda güzel ..Kartuş kapasitesini şuan net hatırlamıyorum ama gece boyunca likit eklendiğini görmedim. Güzel bir model arkadaşım memnun bende kendiminkilerden memnun.. Delirium marka hakkında zaten önceden yazmıştım, bende de Delirium 69 modeli olduğu için bu markanında ürünlerini başarılı bulduğumu söylebilirim.

Nasıl gözümden kaçmış bilmiyorum o akşam toplanmasak haberim olmayacak demek maillerime de doğru düzgün bakmamışım. Ovale yeni bir projeye başlıyormuş.."Ovale Elçileri" diye..elçi olanlara bir kod verilecek ve bu kod ile gelen, tavsiye ettiği kişiler % 5 indirim alırken kod'un sahibi %10 kazanç sağlayacakmış; ihya olmuşum da haberim yokmuş ;bu demek oluyor ki likitlere para vermeme gerek kalmayacak :) ...Neyse ben bu projeyi beğendim hatta birazdan daha detaylı bakıp başvuruda bulunayım...

Güzel bir hafta geçirmenizi dilerim.. Ben de bir keyif yapayım..Görüşmek üzere.

Sevgiler

Aylin

27 Eylül 2013 Cuma

Elektronik Sigara Araştırmalarım - 8 - LİKİT



 Elektronik Sigara ve Polis Çevirmesi

Keyifle 06:00 da yataktan kalkıp, hafta'nın son iş günü  de merhaba deyip, çocuklarımı tek tek sevip kurumuş yapraklarını da topladıktan sonra yola koyuldum..Neden trafikte her yer tıkalı iken korna açarlar ki anlayamıyorum...Gürültü yapınca boş alan mı açılıyor.

Bir de sabah sabah polis çevirmesinde durdurulup elektronik sigarama odaklanmalarına da hayret ettim meğer arabada içmekte yasakmış; kime ne yahuu! arabada da içerim, yolda da içerim, evde de içerim sanki uyuşturucu kullanıyoruz. Allah'tan anlayışlılardı da lütfen bir daha araba kullanırken elektronik sigara içmeyiniz deme nezaketini göstererek bana yol verdiler....Neyse şimdi ofisimde içiyorum ve biliyorum ki o da yasak ama iş gücünü arttırmak adına biz de serbest :) Şanslıyım sanırım ve şansımı iyi değerlendirmeğe çalışıyorum.

Bu arada son aldığım likitin tadını ve kıvamını çok beğendiğimi de sizinle paylaşmak istedim....Natura diye bir markanın Vanilyası bugüne kadar içtiğim vg lere bin basacak türden bir likit. Şuana kadar denediğim likitlerinden en başarılı bulduğum 2. marka Natura oldu. Bir de Natura'nın  Hexocell diye değişik isimli bir ürünü daha var ki bu arkadaşlar pg ve vg karışık likitler..Bunlardan Parabola ve Marxbro yu beğendim ..Daha denediğim bir kaç tane daha var mesela Tarçın; diğer likitlerine için bir nebze eklediniz mi nasıl güzel bi lezzet ve koku kattığını size anlatamam, kesinlikle denemeğe değer.
Bu arada ben likitlerimi çoğunlukla karıştırıp kullanıyorum yani biraz ondan biraz bundan şeklinde değişik lezzetlere ulaşabiliyor böylelikle devamlı aynı tatlara takılıp kalmıyorum. Bir tek asıl favori likitim olan Ovale Venice dedikleri Meyan Kökü'ne bir şeyle karıştırmıyorum. Onun yeri ve tadı bambaşka, bence yalın yani tek kullanılmalı. Aslında Meyan Kökünü almayı hiç düşünmemiştim Meyan nedir?!, Kökü nedir?! bilemem ki ...Gene tavsiye üzerine aldım yoksa Meyan diye bireşeyi alacağımdan değil kök işte :D ama iyi ki almışım dediklerinden katbe kat daha fazla beğendim.

Bu arada deminden beri vg, pg gibi şeyler yazıyorum ve sanırım konuyu biraz açmam gerekecek. Elektronik sigara likitleri VG (Bitkisel Gliserin), PG (Propilen Glikol), saf su ve aromalardan oluşmaktadır.

Bitkisel Gliserinin (VG) dahil olduğu Gliserin olarak adlandırılan kimyasallar, gliserolün eczacılıkta kullanılan tıbbi biçimidir. Hafif tatlı ve yoğun bir sıvıdır. Gliserin bir şeker alkolüdür ve içerdiği hidrofilik alkolik hidroksil grupları suda kolayca erimesini sağlar. Renksiz ve kokusuzdur. Nemlendirme özelliği sayesinde özellikle kişisel bakım ürünlerinde ve aynı zamanda bir çok farklı sektörde kullanımı oldukça yaygındır. Hacminin 4 katı kadar su absorbe edebilir. Esigara likitlerinde kullanılan bu madde ayrıca E 422 koduyla gıda katkı maddesi olarak da kullanılmaktadır.
Şayet likitinizde fazladan bir tatlılık alıyorsanız bu VG oranının yüksek olduğunun göstergesidir. Natura'nın Vanilya, İrlanda Rüyası Likitleri bu tanıma kesinlikle uyuyor. Baymayan, yumuşak tatları var ayrıca elektronik sigaraya başladığım günden beridir yediğim tatlı oranı o kadar azaldı ki ben bile hayret ettim. Önceden olsa günde mutlaka bir kaç tatlı bir şey yerdim şimdi canım hiç istemiyor ve fark ettim kadarı ile likitlerin içinde ki vg (yani bir nevi şeker) bedeninizin şekere olan ihtiyacını karşılıyor. Tabi bu durum bana artı olarak gönüyor çünkü gereksiz yere kilo almamış oluyorum... :D

Elektronik sigara likitlerinde kullanılan Propilen glikol (PG), ticari endüstride birçok kullanım alanı olan petrol yağı türevi bir bileşiktir. Kokusuzdur ve belirli bir tat tarifi bulunmamaktadır. Bu madde elektronik sigara likitlerinde aromanın çözünmesi ve boğaz vurumu olarak tabir edilen hissi vermesi için kullanılır. Aynı zamanda sigarada, suyu tutarak tütünü nemli tutan böylece sigaranın kurumasını önleyen “nem tutucu” olarak raporlanmıştır. Propilen glikol filtreye ya da tütüne eklenir ve bir sigarada kullanılan tütünün toplam ağırlığının ortalama %2.4’ünü teşkil eder. Sigaranın uç kısmından çıkan dumanda da bulunmaktadır, yani sigara içmeyenler ve içenler propilen glikole maruz kalabilir.

Kullandığınız likitlerin nerede, kimler tarafında üretildiği, analizi vs... konuları önemlidir. Çünkü özellikle Türkiyede bilimum insan evde üretim yapmakta ve bunları belli markalar adı altında satmaya çalışmaktadırlar..Aman diyeyim...Likit konusunda ucuzuna kaçmayın elektronik sigaranın zararı işte o noktada başlayacak ve size maneviyatı büyük maliyetlere sebebiyet verecektir. Likit konusunda çok araştırma yaptım ve kararımı Ovale de kılmıştım çünkü hem içinde ne olduğunu sana net birşekilde söylüyorlar hem de Avrupa ülkelerinde Sağlık Bakanlığı izni ile üretiliyorlar..Bu da insan da güven uyandıryor ki şuana kadar beni rahatsız eden hiç bir yanları olmadı....Tabi mali durumlar nedeni ile gene Ovale kadar kaliteli ama bir nebze daha uygun bir marka arayışına girerek esigaratamam da satılan Naturaları buldum hatta bu likitlerin üretildiği yere mesaj bile bıraktım ve anında cevap almış olmam ve güven uyandırmaları neticesi ile Natura da benim güven duyguğum markalar arasına girdi.

Siz siz olun kaliteden ödün vermeyin herşey sağlığımız için....

İyi bir hafta sonu geçirmek için kendinizi hazırlayın..Ben direk doğaya kaçacağım ve ciğerlerimi temiz hava ile dolduracağım..

Sağlıcakla Kalınız , Sevgiler

Aylin.

26 Eylül 2013 Perşembe

Elektronik Sigara Araştırmaları - 7 - Ego



E.S (Elektronik Sigaradan Sonra )'ya Devam.. Ego Serileri

İlk satın aldığım ego ce4 den yola çıkarak , ego tip piller ve bunlarla uyumlu atomizer sistemlerine bir göz atalım diye düşündüm.

Ego tip piller genel itibariyle miliamperlerine göre farklılık gösterir. Örneklemek gerekirse ;220 mah'tan başlayarak, 650 mah, 900 mah, 1000 mah...diye liste devam eder ama sonsuza kadar değil herhalde :) . Bu durum pilinizin kulanım süresini yani enerji gücünü gösterir. Yani bir pilin sürekli kullanımında size ne kadar sürede enerji sağlayacağıdır. 350 mah'lık bir elektronik sigara bataryası size 3-4 saat, 650 mah'lık batarya 7-8 saat, 900 mah'lık batarya 10 saat veüstü kesintisiz kullanım imkanı sunar.
Dolayısı ile ego tip pillere taktığınız atomizer ünitesi ile değişik modeller oluşturabilirsiniz.. Ego Ce 4, Ce 5, Ce 6, Ce 9, Ego T, Ego W, Ego C..gibi kullanılan buharlaştırıcı sistemlerine göre isim alarak değişik modellere dönüştürebilirsiniz. Ego tiplerin yuvaları yani buharlaştırıcının oturduğu ağız kısmı bir çok Mod sigarada da kullanılmakta olduğundan evic gibi bir elektronik sigara ile 510/ ego T,C, ce4 ..vs. gibi sistemler de kullanabilirsiniz.

Benim ilk ego tecrübem dediğim gibi Ego Ce6 olarak aldığım ama sonradan Ce4 olduğuna kanaat getirdiğim bir atomizer sistemine dayanıyordu ve ilk baştada anlattığım gibi bana lanet olsun dedirtip vazgeçmeme sebebiyet verecekti. Tabi bu tamamen benim yanlış  seçimimden kaynaklanıyor. Belki bu ürünü başka bir siteden alsaydım hoşuma gidecekti, bilemiyorum ama pilini hala kullanıyorum bunu da gene Ovaledeki yetkililere borçluyum. Bu durumdan bahsettiğimde bana bu ego pili, C serisine dönüştürebileceğimi söylemişlerdi. Bende tavsiyelerine uyarak Ego C buharlaştıcı silindiri + buharlaştıcı kafası olan yedek parça kitlerinden alarak kullanamadığım ego ce4 'u , neredeyse 100 euroya satılan Ovale ego c modeline dönüştürdüm. Böylece elimdeki pili de değerlendirmiş olmanın hazzı ile pek güzel kullandım. Hatta özellikle elektronik sigaramı denemek isteyenler için kullandım desem yeridir. Çünkü gerçeketen dayanıklı bir alet.

Sigara otlakçılığı, elektronik sigarada bir fırt alabilir miyim'e dönüşüyor. Öyle bir dal verdim bitti olayı yok anlayacağınız, dolayısı ile denetmeniz icap ediyor. Hatta beğendiğiniz ve faydalı olduğuna inandığınız bir şeyi arkadaşlarınızla paylaşmak ve onların da sigaradan kutulmasını istiyorsunuz. İşte bu noktada elips c kitinin içinden çıkan hijyenik ağızlıkların fonsiyonları devreye giriyor ki ilk başta ne gerek var diye düşünmeme rağmen şimdi anlıyorum ki, üretici firma bu durumu önceden ön görmüş ve kiti ona göre düzenlemiş. ...Gerçekten elinizde gören biri bu ürünleri merak ediyor ve denemek isteyebiliyor. Hele sizde benim gibi başkasının ağzına sürdüğü şeyi kullanmaktan pek hoşlanmamıyorsanız yanınızda mutlaka bir ağızlık veya yedek kartuş  bulundurmanızı tavsiye ederim.
Benim en çok tercih ettiğim buharlaştırıcı sistemler genelde kartuşlular oluyor.  Ayrıca Ovalenin buharlaştırıcı kafalarını da çok kullanışlı bulduğumu belirtmeliyim. Herşeyden önce uzun ömürlü ve sağlam buhar üretiyor. Öyle Karamürsel Sepeti gibi bir şey sanmayın boyundan çok fazla performans sağlıyor. Herhalde bu durum içinde bulunan rezistansdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Bildiğim kadarı ile elektronik sigara kullanan bazı kişiler tel sarımı, fitil değişimi gibi uğraşlarda bulunuyorlar açıkçası bu durum pek bana göre değil ben işlevselliğine bakar ve alırım :) İşin kolayına kaçarım yani...:D

Aldığım buharlaştıcı kafalarını neredeyse 2 aya yakın kullanabiliyorum ki genel de okuduğum başka sistemlerdeki atomizerler ömürlerinin 5 gün gitmediği yönünde oluyor..Bazen anlam veremiyorum taki ilk aldığım ce4'yi anımsayıncaya kadar.  Piyasada her kalitede ürün mevcut ehh..! Ekonomi dünyası ..maliyet hesabı yapıp bazen de pintilik edip en ucuzunu alıyoruz. ve bize daha pahallıya patlayabiliyor.. En iyisi mi kaliteden uzak kalmamak ....Teknoloji bir kere satın alınmalıdır ve dayanıklı olmalıdır.


Keyifli Buharlar ...

Sevgiler

Aylin.

25 Eylül 2013 Çarşamba

Elektronik Sigara Araştırmaları - 6 - EVİC

Günaydınlar....:) Hep merak ederdim, nasıl bu kadar düzenli ve anlatacak şey bulup blog tutarlar diye..Meğer blog tutmak bağımlılık yapıyormuş, bende sadece sigara gibi zararlı şeyler bağımlılık yapar diye düşünürdüm ve yanıldığımı gördüm :)...Hani demiştim ya insanın hayatı değişiyor diye...Gerçektende bu duruma inanıyorum, mesela sigara içtiğim zamanlar oturup bunları yazmazdım yani hiç bir şey yazmazdım...Sigarasız yaşam (Sağlıklı yaşam) İnsanı kendine getiriyor ve iç dünyasından uzaklaştırarak daha sosyal olmaya teşvik ediyor. Sosyal derken belki daha fazla etkileşimde olan ve paylaşımcı desem daha doğru ifade etmiş olacağım..

O kadar ürün kullandım ister teknolojik olsun ister başka bir şey, elektronik sigara kadar etkilendiğim ve bu denli faydasını gördüğüm bir şey olmadı...Hele karşınızda evic varsa :)
Nasıl bir cihazdır bu!..İnanılmaz bir şey evet biliyorum ki bir çok esigarayı hobi edinmiş kişi evic te ne diyecek !!! ve  Provari, 200 K, Mid...vs. de var dediklerini duyar gibi oluyorum. Ama ben kendi favorimi seçiyorum yapacak bir şey yok...Öncelikle neden evic ? Neden provari veya başka bir mod esigara değil onu açıklayayım...

Evic'in tasarımına baktığınızda silindiri çevreleyen bir ekran görürsünüz ve bu ekran sayesinde bir çok özelliğini hiç karıştırmadan bilerek rahatlıkla kullanabilirsiniz, hatta ilk elektronik sigara modeliniz olarak bile seçebilirsiniz çünkü menülerinin içerikleri gayet net ve açık olduğundan kullanması kolaydır..Evic'in ne özelliği var derseniz herşey den önce voltaj ve watt ayarı yapabiliyor ve hemen hemen her türlü atomizer üniteleri ile kullanılabiliyorsunuz...Hatta taktığınız atomizerin kaç ohm (direnç) olduğunu size ekranda gösteriyor ve istediğiniz taktirde voltaj ayarını istediğiniz buhar yoğunluğuna göre veya likitin tadına göre değiştirebiliyorsunuz. Ne kadar nefes çektiğinizi ve pil gücüne oranla ne kadar daha nefes çekebileceğinizi seçtiğiniz voltaj veya watt ayarına göre gösteriyor. Isınma durumunda ise ki bunun için evic ten çook uzun ve sert nefes çekmeniz gerekli...bu durumda da size uyarı veriyor. Yine sizin menüleri kullanarak yaptığınız ayar neticesi ile kullanmadığınız süre içinde otomatik olarak uyku durumuna geçebiliyor...Yapıyor da Yapıyor....:) Mod modellerin içinde favorim olmasının sebeblerinden biri de bence daha estetik gözüküyor olması ayrıca bir kaç kez düşürmeme rağmen sapasağlam. Bu arada unutmadan  MVR denilen programı bilgisayarınıza yükleyip evic ile de bağlandığınızda size tüm verilerini, ayarlamalarını gösteriyor...Bu yazılımların yenisi çıktıkça evic'inize aktarabiliyorsunuz.

Evic performans olarak gayet tatmin edici bir model , ehh ondan da fazla buhar çıkaracak modele elektronik sigara değil, sauna, buhar aleti denir :). Diğer Mod diye tabir edilen (Modifikasyon kelimesinden gelmektedir) modellerde beni rahatsız eden ilk özellik ;dijital ünitelerinin çok gelişmemiş olması, hatta bazılarının dijital göstergesi bile yok , bir de bir çoğunun üstünde nal gibi vidalar gözüküyor ki bu bana çok ters gelen bir durum bence hiç hoş gözükmüyor. Tabii herkesin görüşü farklı olabilir.

Bildiğim ve okuduğum kadarı ile eVic modelini üreten iki firma var: biri benim favori markam olan Ovale, diğeri ise Joyetech..Bu durumda siz hangisini seçersiniz bilemem ama ben Ovale 'den kolay kolay şaşmam çünkü hem en küçük sorunumla bile ilgileniyorlar, hem de ürünleri gerçekten de kaliteli. Elimde ovalenin bir kaç modeli var ve daha bir tanesi tık demedi. Özellikle atomizerleri diğerlerine göre çok daha dayanıklı..belki de ben iyi kullanıyorumdur. :)

Aklınızda evic ile hangi atomizeri ünitesini kullanabiliriz diye de soru oluşmuş olabilir. Çünkü evic sadece pil ve dijital üniteden oluşmaktadır..İlaveten istediğiniz bir atomizer ünitesi siparişi vermeniz de gereklidir..Benim tercihim şu Deliriyorum'un şiveli versiyonu olan DELİRİUM markasının protank'ı diyebilirim. Delirium marka atomizerler Kanger firması tarafından üretiliyormuş ve Kanger Protank kadar sağlam ve işlevsel olduklarını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Ayrıca Evic ve Protank ikilisi, likit aromasını o kadar güzel ayrıştıyor ki gerçekten de içtiğinizi anlıyorsunuz. Tabi isteyen Evic ile Vivi nova DC , Smoktech DCT, Ego tip, Aga-T.. gibi sistemler de kullanabilir gene tercih meselesi diyebiliriz.

Evic temin etmek istediğiniz taktirde güvendiğim ve devamlı alış veriş yaptığım iki sitenin linkini verebilirim. Biri hepinizin bildiği gibi www.ovaleturkey.com, diğeri www.esigaratamam.com...esigaratamam daki evic Joyetech firmasına ait ve Ovale 'ye göre daha makul fiyatlı ..artık hangisi size daha uygun düşüyorsa...Umuyorum ki bu paylaşımlarım, elektronik sigara hakkında ki karışıklığı bir nebze de olsa aza indirgiyor, işinize yarıyordur.


Tekrar görüşmek üzere...
Sevgiler
Aylin

24 Eylül 2013 Salı

Elektronik Sigara Araştırmaları - 5 - Delirium 69 evod bcc

Günaydın herkese! 

Şimdi diyeceksiniz ki elinde elips C var memnunsun, niye başka modeller aldıp, kullanıyorsun?...Açıkçası bu cihazları çok beğendiğim ve merak ettiğim için zamanla başka modellere de yöneldim..Buna keyifli bir kolleksiyon veya hobi de diye bilirisiniz...Bu blog'u tutmamın sebebi de ilk başta yaşadığım bilgi karmaşasını bir nebze de olsa düzene sokabilmek...Google' da "elektronik sigara" yazıp arattığınızda bin tane web site ile karşılaşırsınız ve bunlardan hangisine güveneceğinizi veya hangi modeli seçeceğinize yarı şüpheli karar verirsiniz. Bundan sonrası "Ya kısmet, Allah'a emanet..." Amacım sigaradan bir an evvel kurtulabilmeniz için işinizi biraz daha kolaylaştırmak ve doğru kanallara ulaşmanızı sağlamaktır. 

Size zarar veren bir alışkanlıktan kurtulmanın  kazandıracaklarını hayal bile edemezsiniz... Elektronik sigara, gerçekten sigarayı bıraktırıyor ve yeni bir hayata yelken açmanızı sağlayabiliyor ki ben bunun canlı kanıtıyım. elips c ile sigaraya elveda dediğim günden sonra iki hafta içinde vücudumun yenilendiğini, temizlenmeye başladığını hissettim. Bir nevi arınma veya detoks gibi diyebiliriz. Vücudunuz içinizde biriktirdiğiniz bir çok zararlı maddelerden kurtulmak için çalışacak ve siz her geçen gün kendinizi biraz daha dinç ve sağlık hissedeceksiniz...Taki tamamıyla temizlenene kadar.

Nette ki kargaşaya dönecek olursak, ilk önce ismi ile sonra modelleri ile dikkatimi çeken başka bir marka da  "Deliriyorum'un şiveli versiyonu olan "Delirium" dur. Delirium markası Avrupa daki bazı buharcıların bir çok modeli beğenmeyip kendi tasarımlarını oluşturmak istemesi ile ortaya çıkmış bir markadır ve bir kaç modele sahiptir. Bildiğim kadarı ile ilk önce DeliriumTM denilen modeli piyasaya çıkmıştır ve ondan sonra Delirium Luna ve Delirium 69 denilen modeller üretilmiştir. Bu modellerden sadece Deliruium69 a sahibim ve diğerlerini hiç kullanmadım...Bildiğim ve ilgili firmaya sorduğum kadarı ile Delirium Luna biraz Ovale elips c ye benzemektedir. Değiştirilebilir atomizer kafaları mevcuttur.

Delirium 69' u tercih etmemdeki sebeb atomizerinin farklı olması. Atomizeri, yani bu ürün için tankomizer denilen ( şefaf tanklı olan ve şekil itibari ile clearomizer benzeyen) kısmının iki özelliği var ; birincisi atomizer tankın içinde ve alt kısımda olduğu için atomizer teli (coil'i) likit ile temas halinde bu da hep ıslak kalmasını sağlamakta ve yanık tat ihtimalini en aza indirgemektedir. Tabi tank ta likit olduğu müddetçe,  :) ikincisi özelliği ise: Delirium 69 ile vg bazlı tatlı aromalı likitlerin tadını daha baskın hissetmeniz  ve aldığınız nefesin diğer atomizerlere oranla daha serin bir ısı ile veriyor olması hiç yoktan benim hoşuma giden bir özelliği oldu, çünkü meyve aromalı likit kullanacaksam arada delirium 69'u tercih edebiliyorum.Bu arada Delirium 69 'un tank kapasitesi 1.6 ml olduğundan devamlı likit doldurmak zorunda kalmıyor gün boyu kullnabiliyorsunuz.
Şimdi yazarken bir özelliği daha aklıma geldi ego tip bataryalarla veya mod tabiredilen Evic, Protank gibi modellerlede bu evod bcc delirium 69 'u kullanabilirsiniz. Ben daha çok 900 mah vv leri veya evic i tercih ediyorum..Bu arada http://www.esigaratamam.com adlı siteden benim gibi sizde bilgi edinebilirsiniz.

Hadi size kolay gelsin, yarın görüşmek üzere
Sevgi ile kalın
Aylin

23 Eylül 2013 Pazartesi

Elektronik Sigara Araştırmaları - 4 - Ovale elips C


Ovale Elips C ve Likitler Hakkında ki Görüşlerim

Yeni bir haftaya merhaba derken haftasonunu, sonbaharın nimeti olan nezle ile geçirdikten sonra biraz hırpalanmış bir şekilde karşınızdayım :) söz verdiğim gibi gerçek anlamda elips c ile başlayan elektronik sigara maceramdan anegdotlarla tekrardan sizlerleyim:

İki paket ve üstü sigara içtiğim için bana önerinen nikotin oranı 16 mg oldu ve özellikle ilk haftalarda tütün aromalı likitleri kullanmamı tavsiye ettikleri için hemen elips c kitimin yanında Klasik Black Old adlı likitinde siparişini vermiştim. "Gerçektende içim dolgunluğu olan bir likit. Bence buhar yoğunluğu , tadı ve boğaza vurumu muhteşem, açıkçası Ovale olarak beğenmediğim bir likit yok Krem Karamel hariç hemen hemen hepsini denemiş bulunmaktayım...." ilk hafta boğazımda oluşan gıcıklanma gibi hissiyatı da atlattıktan sonra hayat normale döndü ve gerçektende sigara almaz, içmez olmanın keyfine varmanın farkındalığı ile yaşamıma devam ediyorum.

Ovale elips c yi anlatacak olursam ,alışılmıştan biraz farklı bir forma sahip,  herşeyden önce eliptik, kibar bir yapısı var,  ve ilk kullandığım  ego CE4, CE6  serilerinden hem şekil itibari ile hemde parça olarak çok farklı ; ağızlık, kartuş, atomizer kafası , atomizer kilidi ve 350 mAh'lık pilden oluşuyor. Pil kullanım süresi yaklaşık 3-4 saat aralıksız performans sağlıyor, ve kitin içinde yedekli ürün olmasının avantajını biliyorum çünkü biri şarjdayken diğerini kullanma kolaylığı ile nikotin krizine girmeden yedek eletronik sigaranızı aktif hale getirebiliyorsunuz. Bir de şarja takılıyken de elips c yi kullanabiliyorsunuz ama bu benim cep telefonu da dahil pek tercih ettiğim bir durum değil.  Tabiki pili özel yapılmış, çift korumalı sisteme dayalı ve voltaj düşüklüğünde kendini kapatma özelliği var yani patlama ihmali yok, siz ateşe yaklaştırmadığınız müddetçe.

Bir tek sıkıntı var ki bu da çok önemli olmasada bahsetmem gereken bir durum led düğmesine basılı nefes çekip bıraktığınızda içerde bir miktar buhar kalıyor ve soğuyup ağızlık içinde birikme yapabiliyor şayet kartuş dolumunda aradabir  ağızlığın içini kurularsanız bu  durum da ortadan kalkıyor. Herkesin başka ürünlerde yaşadığı akıtma olayını yaşamıyorsunuz ki dediklerine göre sızıntıya karşı geliştirdikleri özel kartuş sistemleri ile hava akımının dengeli olmasını sağlayarak likitin dışarı çıkmasına engel olmuşlar ki bunu da kullandıkça anlayabiliyorsunuz.
Herhalde herkes benim gibi  hergün müşteri hizmetleri ile irtibata geçse eminim bu işlerin piri olur.Her sıkıntımda üşenmedim ve sordum, onlarda üşenmedi ve anlattılar ayrıca önerdikleri herşeyde  haklıda çıktılar. Bu da firmada çalışanların ürünlerinin güçlü ve zayıf noktalarını bildiklerini, olaya  ne kadar hakim  olduklarının göstergesidir... Benim ki biraz bilgi hırsızlığı oluyor ama hiç yoktan bu bilgilerin bir çoğunu müşteri hizmetlerinden öğrendiğimi belirtiyorum ama uygulama tamamı ile bana ait :)

Bu arada likitlerin yoğunluğu yani kıvamı da önemli, bir kaç farklı likiti denemem neticesinde ortaya çıkan durum; daha akışkan olan likitlerin hangi elektronik sigarayı kullanırsanız kullanın sızıntı yaptığıdır.  Şuana kadar likitin akışkanlığı açısından bana göre en uygun markalar Ovale, Natura, Johnson's Creek ve DKS olmuştur.. Ama en çok Ovale ve Natura marka likitleri beğendimi de belirtmeliyim.

Likit demişken Ovale nin likit analiz "http://www.youtube.com/watch?v=KrEwdd4MDjc" videosunu seyrettim ve likitlerin içinde sadece pg veya vg var demenin yanlış olduğuna karar verdim. Ovale firmasının müşterilerine verdiği bilgiler karşısında ne kullandığımı biliyor olmak içimi rahatlatıyor. Ürünlerine o kadar güveniyorlar ki içinde bulunan formaldehit, asetaldehit gibi maddelerin olduğunu ve doğal ürünlerde bulundukları miktara oranla likitlerin bu maddeleri daha az içerdiğini açık ve net olarak söylemesi bu firmaya olan güvenimi yazılarımdan da anlaşıldığı gibi arttırmıştır.
Başka markaların likitlerine veya web sitelerine baktığınızda bu tarz bilgilendirici paylaşımlar bulamazsınız içinde ne olduğunu bilmeksizin alır kullanırsınız ;ürünün ismi, ve fiyatından başka bir bilgi vermezler..

Sonuç olarak Sağlığınız için sadece güvendiğiniz firmaların ürünleri ni tercih etmenizi tavsiye ederim.

E.S bölümünde başka bir ürünü incelemek üzere şimdilik hoşça kalın fırsat bulursam fotoğraflarını da paylaşacağım ama önce kameranın içindekileri bilgisayarıma aktarmam gerekiyor :) Üşengeçlik mi! Sonuna kadar :)

Sevgiler,

Aylin.

20 Eylül 2013 Cuma

Elektronik Sigara Araştırmaları -3 ve Bana Kazandırdıkları


 Elektronik Sigara ile Hayata Tekrardan Başlamak


Nihayetinde düşmanım olan sevgiliden kurtulma zamanı gelmişti...Bana tavsiye edilen Black Old 16 mg nikotinli likiti, kartuş denilen sıvı haznesine ekledikten sonra firma temsilcisi hanımın dediği gibi hafif  aşağıya meyilli bir şekilde dudaklarıma yerleştirdim ve led düğmesine basılı iken yavaş ve uzun bir nefes çektim..Sanırım biraz fazla uzun olmuş..İlk kez sigara içiyormuş gibi öksürdüm ve buhara boğuldum :)....İkinci nefes muhteşemdi ve bana "Hadi canımmm! "bile dedirtti. Her nefes alışımda bravo demeden edemedim çünkü hem tadı güzel, hem de öyle bir buhar çıkıyor ki sanki sizi, sigara içtiğinize inandırıyor..Yani tam benim aradığım şey ...Tutuş şekli tamamı ile sigaradan bağımsız olarak işaret parmağı ve baş parmak yastıklarıyla; tıpkı kalem tutarmışcasına.. Önce yadırgayıp sigara gibi tutmak istesem de bunun mümkün olmadığını biliyordum. Aslında o tarz, yani sigara gibi tutulabilen modellerde vardı ama ben el alışkanlığımı değiştirmek istediğimden bu modeli elips c 'yi seçtim.

İlk gün yeni oyuncak hesabı elimden düşmedi ve günün sonuna doğru boğazımda hafif bir gıcıklanma başladı. Allah tan esigara hakında genel bir bilgiye sahip olmuştum. Geçici ve bir çok insanın yaşadığı bir durum olduğundan panikleyip etrafı verveleye vermedim :) ...Gerçektende söylenildiği gibi üç- dört gün içinde geçti..ama  bu hafta içinde bir çok şey de değişmişti..En önemlisi, elips c elime geçtiği andan itibaren hiç sigara içmedim. Sabahları kendimi daha iyi hissederek uyanmak, etrafın farkına varmak gibi artılar yaşadım...sigara içmeden geçen zaman içinde öyle farklılıklar yaşadım ki, kendimi zehirlediğim bunca yıl için üzüldüm.

Enerjimin geri gelmesi, havadaki o güzel kokuları içime çekebilmek, her birinin ayrı ayrı hazzına varabilmenin keyfini yaşadım ve hala da yaşamaktayım. Canım her sigara istediğinde elektronik sigaramdan bir nefes aldım ve hayatıma devam ettim ..İlk başlarda elektronik sigara kullandığımı hiç bir arkadaşıma söylemedim. Çünkü bir kaç kez sigarayı bıraktım diye heyecanımı paylaşmış ve başarızlıkla sonuçlanmıştı..Artık bıraktım diye bilmek için gerçekten bir nedenim var ve tüm arkadaşlarım biliyor hatta bir kaçı bende feyz alarak sigarayı elektronik sigara ile bıraktı. Arada likit değişiklikleri veya modelleri hakkında yorum bile yapıyoruz.

Sigarayı  bırakıp elektronik sigaraya başmamın özel yaşantıma katkısının yanında iş yaşantımı da çok etkiledi. Önceden devamlı sigara içmek için ofis dışına çıkmam gerekiyordu ve bunu çok sık yaptığımdan hem konsantrasyonum dağılıyor hemde işlerim yavaş bitiyordu. Oysaki şimdi müdürümde izin verdiği için arada bir nefes alıp, işime ara vermeden devam ediyor ve yaptığım işlerin kalitesindeki artışın farkına varabiliyorum hatta bir tek ben değil müdürüm bile farkına varmış ki terfi bile aldım :)


Yaklaşık 3 ay oldu ve hala sigara içmiyorum elektronik sigaranın hayatıma kazandırdıklarını ve edindiğim bir çok değişik elektronik sigara modelini sizlerle paylaşmaya çalışacağım...


Güzel Bir Hafta Sonu Yaşamanızı Dilerim.

Aylin

19 Eylül 2013 Perşembe

Elektronik Sigara Araştırmaları - 2


E.Ö'nün Sonu E.S 'nın Başlangıcı

Bu fiyat karmaşasına da tam anlam veremedim...Google babaya elektronik sigara yazdığımda en çok göz önüne çıkan modele baktım Ego Ce4-C5-C6 ... neyse anladım ki bu ürünlerin isimlerindeki farklılık atomizer denilen kısmından kaynaklıymış..İyi dedim en üst modeli olsun diye düşündüm fiyatları makul 50 TL den başlıyor 80 TL ye kadar çıkıyor...

Aralarından biraz daha pahallı ve daha güven uyandıran bir siteden alışverişimi yaparak ce6 sahibi oldum, zaten likitler ucuz 10 ml si 10 TL civarında...Satın aldım ama aldığıma dair bir bilgi yok sadece kredi kartımdan paranın çekildiği gözüküyor, dolayısı  site üstünden telefon numaramı bıraktım. Bir kaç gün sonra aradılar ve kargoya verildiğini söylediler..Ah elim kırılsada sipariş vermeseydim, ama iş işten geçti bir kere..Neyse ürün elime ulaşınca herşeyi unuttup başa sardım aldı bir heyecan, hemen likitimi koydum bastım düğmeye ...Yok! bana mısın demiyor, iki kurcaladım..baktım olmuyor, aldığım yere gene telefon numaramı bıraktım, bu sefer daha çabuk aradılar, durumu anlattım ama karşımdaki benden beter en sonunda biraz kurcalayın dedi ehh dedim ...açtım, taktım en sonunda çalıştı. Bir nefes aldım "yok dedim olmaz böyle, nasıl iğrenç bir tat "boğazım yandı.. O an anladım ki yanık tadı dedikleri şey buymuş. Gene firma ile iletişime geçtim "göndereyim bakın dedim" olmaz dediler ...Ehh çattık mı şimdi!? Güya en güvenilir siteyi bulmuştum, ucuz etin yahnisi oldu bu durum. Bu arada bu ürün nasıl kullanılır diye de iyice araştırdım..Her ne denedim ise kar etmedi..Fitilini bile değiştirdim bu arada wick deniliyormuş.. gene sonuç kötüydü ...En sonunda CE6 yı bir köşeye attım. O kadar kötü bir tercihte bulumuşum ki sigarayı mı bırakacağım, yoksa tamirat mı yapacağım anlamadım ;yok wick değiştir bilmem ne yap.. Bu durum bana biraz fazla geldi..Teknoloji dediğin alırsın ve kullanırsın; bin kere değiştir tak, et  ile olmaz.

Herşeye rağmen elektronik sigara mantığını beğendiğim için aramalara devam ettim. Bu noktada doğru model ve firmayı bulmak şart ...bir kaçı ile yazıştım , telefonla konuştum, aralarından bir tanesi hem ürün olarak, hemde iletişim olarak beğenimi kazandı. En önemlilerinden biri de bu modelelerde ip değiştir, bilmem ne yap gibi uğraşları yok. Neyse,  içlerinden en beğendiğimi yine üst model matığı ile elips c olarak seçtim, fiyat olarak biraz tuzluydu 120 euro, az para değil. Ödeme yapar yapmaz ödemeniz alındı mesajı geldi ..Ohh yahu, bir şekilde bildirimde bulunuyorlar diye içimden geçirdiğimi anımsıyorum, neyse kargo iki gün içinde elime ulaştı tabi gene bir heyecan bir heyecan...açtım paketi ooo cirlop gibi, tasarım güzel , kalitelide gözüyor..Başladım parçaları birleştirmeğe ama eminde olamadığım için gene Ovale nin sitesinden sordum, hemen bilgi verdiler ve beraber montajını yaptık..sonra nasıl tutacağımı, nasıl nefes çekmem gerektiğini, nikotin oranları hakkında detaylı bir görüşme yaptıktan sonra teşekkürlerimi sundum ve hizmet dediğin böyle olur diye de kendilerine belirttim.  Enterans gelen diğer bir şeyde yazıştığım kişi bir hanımdı adını şuan anımsayamıyacağım ama bir kadın olarak başka bir kadını böyle bir sektörde görmek hoşuma gitti.

Elips c ile tanışmamı bir sonraki yazımda paylaşacağım. Aslında Elips c den sonra diye başlık atsaymışım daha güzel olurmuş :) E.S (elips c den sonra) ertesin yarın..

Hepimiz için güzel bir gün olması dileği ile Sevgiyle Kalın.

Aylin

18 Eylül 2013 Çarşamba

Elektronik Sigara ile ilgili Araştırmalar 1


 Elektronik Sigara Merakı

Champix 'inde bana göre olmadığına kanaat getirdikten sonra haberlerde "yasak, sigaradan bile zararlı, masum değil" diye nitelendirilen elektronik sigaralara bakayım dedim. Aslında bu elektronik sigara denilen şeyleri daha önceden bir kaç insanın elinde görmüştüm ..Şekil itibari ile gerçekten de sigaraya benziyor ama ucunda kırmızı bir ışık yanıyordu...Açıkçası gözüme komik görünüyordu, ne duman var ne başka bir şey gene sigara gibi tutuyorsun, ee ne oluyor diyordum..Zaten işe yarasaydı şuan her yerde elektronik sigara kullanan insanlar olurdu diye düşünmedim de değil..Sonra baktım ki sigarayı bıraktırıyor diye piyasada gezen diğer ürünler de bir işe yaramıyor! ama hala satışları devam ediyor, mesela nikotin bantı (bu da vücuda nikotin takviyesi yapıyor yani böcek zehri dedikleri şeyi sana satıyorlar ve devlet onaylıyor) ve bir sürü para veriyorsun, ee peki neden elektronik sigara yasak çok zararlı derkennn; iyice okumaya, araştırmaya başladım.

ABD' de ve Avrupa da milyonlarca insan sigara ile mücadele için elektronik sigara kullanıyorlarmış yani talep aslında iyi..Birileri bu üründen faydalanmış ki bir çok kişi kullanmaya başlamış..Tabi gelelim Türkiye ye neden bir çok zararlı madde satışa sürülürken elektronik sigara yasaklanıyor..Bir haber de veya yorumda okumuştum şimdi net hatırlayacağım ama aklımda kalan 1 paket sigaradan alınan vergi oranın, sigaranın gerçek fiyatının 3 katı civarında olduğu yani vergi ağır basıyor anlaşılan..Bu arada Philip Morris gibi tütün devleri de bu işe el atmaya başlamışlar. Bakalım ne olacak.

Bu tarz şeyler yazarken bazen galyana gelebiliyorum..Konumuza dönecek olursak yerli yabacı bir çok haber okudum bir kısmı yasaklansın, çok zararlı, bir kısmıda kullanımı serbest olmalı diyor...anlayacağınız hala net bir şey yok bazı araştırmalara göre e sigara kullana kişlerin büyük bir çoğunluğu sigarayı bıraktırdığını ve bir kısmının da sigaraı ciddi miktarda azalttığını kaydetmişler. Genel itibari ile gördüğüm şudur ki elektronik sigara kullanan kitle bu ürünleri başarılı ve etkili bulmakta hatta elektronik sigara kullanıcıları olarak bir araya geliyorlar..Sosyal faydası da azımsanacak gibi değil :)

Sağlıkla ilgili araştırmalarım sonucunda içinde toksit madde olabileceğini, ve benim için sigaradan daha zararlı olamayacağı kaatine vararak model arayışlarına girdim. Asıl zorlu ksım şimdi başlıyor işte ; meğer bin çeşitmiş model elektronik sigara varmış , benim anımsadığım elektonik sigaranın üstünden çook sular akmış,- Ey,Teknoloji ! Sen nelere kadirsin- hatta Ovale evic diye bir modelin yorumunda " o kadar akıllı ki ayakları olsa okula gidecek " :D diye bir yorum okumuştum..

Modellerin, markaların hemen hemen hepsine bir göz attım firmalara baktım; bazı yerlerde çok pahallı, bazı yerlerde ise çok ucuz olduklarını gördüm. Bu fiyat karmaşasına da tam anlam veremedim takiiii.....E.S(elektronik sigaradan sonra ) ki yazımda görüşürüz..:)

17 Eylül 2013 Salı

E.Ö (Elektronik Sigaradan Önce)

Sigaraya Nasıl Başlanır...  - E.Ö (Elektronik Sigaradan Önce)

Arkadaşımın sigara içmesine mani olma isteğim, sigara ile olan münasebetimizin tohumlarını serpmesine sebebiyet verdi. Belki bende içersem, hem onun sigarasını azaltmış, hemde bana zarar gelmemesi için sigaradan vazgeçer düşüncesi ile hareket etmiştim..Aslında çok iyi niyetli ama bir o kadar saçma bir yöntem olmuş..Eh yaş 14, kapasite o kadarmış veya kendime, irademe güvenim çokmuş, ne diyeyim!

Bana bir şey olmaz zihniyeti beni yanlışa doğru sürükleyen ilk neden olmuş...Şimdi yaş 38 ve sigara ile olan birlikteliğimin sonuna anca gelebildim.

Sigaraya başlarken hepimizin çıktığı basamakları bir bir tırmandım, şimdi o basamaklardan bir bir iniyorum ve nihayetinde düzlükteyim. Düzlüğe gelene kadar bir çok badire atlattım. 20'li yaşlarımda başlayan solunum daralması, reflü, stres ve ne olduğu çözülemeyen kulak çınlamaları..vs gibi ufak ama mide bulandırıcı rahatsızlıklar, tablonun sadece görünen fiziki yanlarıydı..Bir de bunun sosyal boyutu var; çok havalı gözüküyor olmak, üç-beş hava satmak, adrenalin ihtiyacını karşılamak için, okul tuvaletlerinde öğretmenlere yakalanmamaya çalışmak :) , anne -babandan saklanarak çaktırmadan sigara içmek, ya görürlerse endişesi yaşamak, vs, vs.. ve netice, sigara bağımlılığı; paket yoksa ve parada yoksa yaşanan sinir,stres..Anlayacağınız her iki ucu da farklı renkte..:)

Yaşım ilerledikçe ve sigaranın bedenime verdiği zararlar gün yüzüne çıkmaya başladıkça yeter artık deyip kurtulma çabalarına, arayışlarına başladım.

ilk sigara bırakma denemem paket atma ile başladı, üçüncü günün sonunda sinirlenerek tekrar bir paket sigara almıştım.
İkincisinde ; Yok! ben daha organik bir şey kullanayım dedim açık tütün aldım , aklımca elimde sararsam daha az içeceğimdi ama yanıldığımı kısa süre içinde anladım, parmaklarım gayet seri sigara sarar oldu ve gene iki buçuk pakete yakın sigara tükettim. Sonrasında nikotin sakızı, bantı denemelerim oldu tamamıyla başarısızdı..Çünkü parmaklarımın arasında sigara olmasını ve dumanı içime çekme isteğini bir türlü bastıramadım. Bir duyguyu veya düşünceyi bastırmak çokta akıllıca bir çözüm değil mutlaka bir yerden patlak verebilir ve ne zaman, ne şekilde olacağı da hiç belli olmaz..

Bundan sonraki aşamalar hipnoz ve biorezonans teknikleri oldu..bu konularda biraz araştırdım ve nihai olarak bu tarz tedavi yönetemlerinin Türkiye de yeni olması ve çok bilinçli uygulanmadığı düşüncesi ile vaz geçtim.
Artık veriler tükenmeye başlamıştı ki Champix denilen hapın ismi etrafta çok fazla geçiyor olması ilgimi çekti, bir umut diyerek, kullanan arkadaşlarımdan bilgi aldım ve anlattıklarından sonra gözüm korktu netice itibari ile bunlarla uğraşamayacağıma karar vererek E.S (elektronik sigaradan sonra) dönemine geçtim.

Bundan sonraki adım düzlüğe ramak kala :)

16 Eylül 2013 Pazartesi

Elektronik Sigaradan Önce ve Elektronik Sigaradan Sonra



Dünya Sağlık Örgütünün bilgisine göre her yıl yaklaşık 4.5 milyon insan sigaraya bağlı hastalıklar nedeni ile ölmektedir. Ve her birimiz bu istatistiksel rakamlara dahil olma potansiyeline sahibiz. Sigaraya  başlamak ne kadar kolay ise, bırakması bir o kadar zordur. Çoğunlukla sigaraya erken yaşlarda, arkadaş çevremiz ile veya büyüdüğümüzü ispatlamak amacı ile denemelerle başlamış ve hayatımızın bir parçası haline getirmişizdir.

Yarım asırlık bir süre boyunca beni içten içe yiyen ,tüketen, hem "sevgili", hemde "düşmanım" olarak gördüğüm sigara ile olan ilişkime nihayetinde noktayı koyabildim. Bu süreç kanlı geçmedi dersem yalan olur, çünkü bu noktaya gelene kadar çok mücadele verdim ve bu mücadele sadece sigara ile değil aynı zamanda da irademe karşı verilen bir savaştı.

Sigara ile olan birlikteliğimin 20. yılının sonunda nerede ise her yıl sigarayı bırakma denemelerinde bulundum ve hiç biri "sevgili "yerini tutmadı ve en son geldiğim noktada amacıma ulaşabildim. Bu büyük savaş sonucunda elde ettiğim başarıyı hayatımın dönüm noktası olarak görüyor ve hayatımı E.Ö ve E.S olarak iki tarihsel şeride ayırıyorum. (E.Ö =elektronik sigaradan önce & E.S= elektronik sigaradan sonra)

E.Ö(elektronik sigaradan önce) ve E.S (elektronik sigaradan sonra) yaşadıklarımı sizlerle paylaşabilmenin heyecanıyla,bu mücadeleme tanık olmanızı ve deneyimlediklerimle sizlere yeni kapılar açabilmeyi umut etmekteyim. Bu değişime vesile olan ve bu zorlu yolculuğun sonunda bana eşlik eden Ovale Türkiye firmasına teşekkür ediyor ve ilk makalemi Ovale'ye ithaf ediyorum.

Yeni Hayatıma Hoşgeldiniz.

Aylin