31 Ocak 2014 Cuma

Kızdırdın beni!

Arkadaşıma hediye ettiğim ego 900mah vv batayayı afiyetle öldürmüş, üsttüne üstlük bana dandik mal hediye etmişsin deme gafletine düştü..Yahu nasıl kullanıyorsunuz anlamıyorum. Oku! sana yazıyorum....Bir de elektronik sigara kullanımını mı öğreteceğim bilemedim..Yahu bu kadar hor kullanırsan alet ne yapsın, nihayetinde elektronik ...Niye ben kullandığımda sorun yaşamıyorum..İlk elektronik sigaram ve ego bataryam hariç bir sıkıntı ile karşılaşmadım...Ego bataryada ki de fabrikasyon hattasıydı ve firma değiştirmişti...

Ara ara şikayet okuyorum yahu el insaf esigara, normal sigara gibi değil ki sinirlenip tak diye sert bir nefes çekesin..yaparsında devamlı böyle kullanırsan elbetteki bozulur..Alış veriş yaptığım iki firma temsilcisi, hatta ilk araştırmalarımda okuduğum yabancı forumlarda da aynı şey belirtilmişti ..." aman sigara gibi sert nefesler çekmeyin, uzun ve sakin olsun, elektronik sigara uyum ister.." Kullandıkça mantığını kavrıyor insan...Atomizere, buharlaştırması için zaman tanımak gerekiyor yoksa birden nefes çekersen likitte akar, ağzına da gelir, bataryan da atomizerin de bozulur..Eh ben ne diyeyim..Çokta ucuz değiller hadi yenisini alalım diyorsun ama parana yazık.. cihaza mok atacağına kullanımına bak, ne kadar doğru yaptığını kontrol et, sen kusursuz kullanıyorsan elbetteki cihazda sorun vardır..Ama bunu demeden önce mutlaka nasıl kullanman gerektiği hakkında bilgi al.

Off bazen harbi ruh sıkıyorsunuz ...araştırmak okumak bu kadar mı zor..Yazıyorum işte okuyun bari..Anladın beni değil mi!? Bundan böyle sana hediye falan yok, önce teşekkür et sonra ne icab ediyorsa söyle ...Kızdırdın beni ..

Aylin

30 Ocak 2014 Perşembe

Likit sağırlaşır mı demeyin :)

Likit sağırlaşması diye bir kavram duydunuz mu !? Önceden beri  bildiğim ama başıma yeni gelen bir durum; son zamanlarda sürekli Red Torro ve Essential likitlerini kullanıyorum ve dün hiç birinin tadını alamadım sanki saman içiyormuş gibi hissetiğimden tekrar bilgilerimi tazeleme gereği duydum..

Hep aynı şeyleri yediğimizde veya içtiğimizde dil reseptöleri bu tat'a alışıyor. Bu alışkanlık sonucunda maalesef yediğiniz ve içtiğiniz şeyin farkına varamıyorsunuz..Aynı kokulara alışmamız gibi..Hep aynı kokuyu alırsanız bir noktadan sonra farkına varmazsınız..Bir parfümeriye gittiğinizde bir kaç denemeden sonra sorun yaşarsınız ve bir tazelenme ihtiyacı duyarsınız..

Sürekli aynı likitleri kullanıyorsanız dil reseptörleriniz sağırlaşır ve tadı alamaz..Bu noktada yapmanız gereken ya dilinizin üstüne biraz kahve koymak veya her zaman değişik likitler kullanmaktır.

Sevgiler

Aylin

29 Ocak 2014 Çarşamba

Ayrıntı mı! daha ötesi yok..

Bazılarınızın bildiği gibi düğün, parti vs..organizasyonları yapıyorum..Mesleğim ne kadar eğlenceli, keyifli gözükse de inanın gözüktüğü gibi değil bazı günler sabahalara kadar ayakta kalmanız partinin bitmesini beklemeniz gerekmekte...Ev sahibinin istekleri, en küçük aksaklık vs. önceden öngörüp tedarikli olmak icab etmekte..Detaylar bu iş için çok önemlidir..

Normalde işimden bahsetmem ama bu değenilmesi gerekilen bir konu...Dün akşam ki kokteyl prolonge da misafirlerden biri öyle bir homurdandı mecburen sıkıntısının ne olduğunu öğrenmeye gittim meğer beyefendi eroll elektronik sigara kullanıyormuş ve atomizer / buharlaştırıcı kafası miyadını doldurmuş işin kötü yanı davete gelmeden önce değiştirmiş ve gayri ihtiyarı yedek almamış..Off böyle bir ortamda esigarasız kalmak, sigaraya mecburi dönüş olabilir..

Bu tarz uzun geceler için mutlaka yanımda ego c  ve şarj ünitesi yanımda olur..tüm yedeklerim ve likitlerim çantada durur ki sonradan uğraşmayayım..Neyse şansımız varmış ego c atomizer kafası ile eroll'un ki uyumlu olduğundan beyefendiye bir atomizer kafası takdim ettim.. Elimdeki kiti gören adamcağız neye uğradığını şaşırdı. Bir müddet esigarası ile keyif yaptıktan sonra yanıma gelip uzunca bu konu hakkında görüştük..

Mutlaka tedarikli olmak gerekli bu nedenle Ovaleni kişisel şarj ünitelerini beğeniyorum özellikle ego c nin ki cüzdan gibi bir çok şey içine aldığı gibi taşıması da kolay oluyor.

Sevgiler

Aylin

28 Ocak 2014 Salı

Atomizerlerin Ohm (direnç) Hakkında

Sağlıklıyım falan derken kafam atomizer/buharlaştırıcıların ohm'larına takıldı...Bir kaç deneyi kendimce yapmış olsamda henüz tam olarak anlamış değilim.

Genel olarak esigara ile gelen buharlaştırıcı/atomizerler 2.2-2.5 ohm arasında ve her daim ilk aldığınız atomizerler çok daha uzun dayanıyor..Arada bir 1.8 ohm kullanıyorum..Aralarındaki fark buhar yoğunluğu olduğu kadar ,aroma tadının da baskınlığı ..Genel olarak deyinecek olursam buhar yoğunluğu aynı zamanda likitin içinde bulunan vg oranına da bağlı, boğaza vurumu yapan nikotin ve pg denilen madde..
Protank'ım ve delirium69 atomizer kafası 1.8 ohm

Şimdi benim tercihim 2.4 ohm ama 1.8 ohm kullandığımda daha yüksek verim alıyorum..Düşük dirençlilerdeki en büyük sorun pilin şarjını yüsek direnç'e oranla daha çok kullanması ve aynı zamanda atomizerin ömrünün kısalması....

Ya aroma tadından biraz feragat etmek gerekiyor veyahutta atomizer kafalarını daha sık değiştirmeyi göze almak..Tercih sizin , ikisinide kullandığım için çok sorun yaşamıyorum...Özellikle dışarı falan çıkacaksam yüksek dirençli atomizerli clearomizerımı alıyorum,olurda yanık tat alıp değiştirmem gerekirse diye de düşük ohm değerindekileri evde veya ofiste kullanıyorum.

Sevgiler

Aylin.

27 Ocak 2014 Pazartesi

Doktor elektronik sigara kullandığımı öğrenince...

Herkese günaydın ve iyi haftalar....Cuma günü kendimi o kadar yorgun ve bezgin hissetim ki sormayın..Bir öksürük bir öksürük baktım olacak gibi değil, koştum doktora..Tabi doktora elektronik sigara kullandığımı da belirtmek zorunda kaldım. Meğer kendisi de esigara sempatizanıymış ve hevesini gizlemeğe çalışsa da fark etmemek mümkün değildi..Kendisinin de konu ile ilgili olarak küçük araştırmalar, testler yaptığını söyledi..Devamlı kullanmamak kaydı ile kaliteli atomizer ve likit kullanıldığında sigarayı bırakmak için çok doğru ve etkili bir yöntem olduğunu belirtti...Tabi benide potansiyel denek olarak gördü :) uzun zaman kullanan biri olarak küçük bir check-up'tan geçirdi...sayesinde ciğerlerimin çok sağlam olduğunu ve kan değerlerim de herhangi zararlı bir etkenin görülmediğini aynı zamanda değerlerimi ortalamnın üstünde buldu...Vay beee iyimişim :)

Bu vesile ile elektronik sigara kullandığımda bahsettikleri gibi ciğerlerimin su toplamadığını veya her hangi bir iz bırakmadığını, sigaradan çok daha zararlı olmadığını kesinleştirmiş oldum..Eminim doktor bey  benim gibi denekler üzerinde epey bir uğraş verecektir, versinde! Çünkü insanların sigaradan kurtulması için doğru yol elektronik sigaradan geçiyorsa bu bilinmeli ve toplum geneline sağlık ürünü olarak da yayılmalı diye düşünüyorum..ve test sonuçlarıma, doktorun yorumlarına da bakara doğru yolda olduğuma inanıyor ve basında çıkan herşeye inanmamak gerektiğini de birebir tekrar görüyorum..

Sigarasız günleriniz olsun.

Sevgiler

Aylin

24 Ocak 2014 Cuma

Başlık bulamadım "evic'ten mutfak bıçağına kadar.."

Bugün de evic diyeceğim hemde buharlaştırıcı/ atomizer bazında...Evic 'in önemli özellikliği her türlü atomizer ünitesi ile kullanılabilinir olması...isterseniz cartomizer, ister clearomizer, isterseniz de kartuş/tanklı sistemler ile..

İstediğiniz ohm (dirençli) atomizer başlığı ile uyum sağlıyor voltaj ve watt seviye ayarı ile istediğiniz kalitede verim alabiliyorsunuz. Ben bu cihazı çok beğeniyor ve kullanışlı buluyorum....Arkadaşım geçen esigaratamam dan almaya çalışmış ama stokta kalmamış gelecekmiş vs..demek benim gibi beğeneni çokve buyerde gerçekten uygun fiyata satıyor..

Elektronik sigara olayı bence çok başarılı çünkü gerçekten işe yarıyor sadece belli kaidelere uymak gerekiyor ..Neden bu cihazlara bu denli tepki veriliyor ve karalanıyor anlıyorum ama anlamlandıramıyorum...Herşeye de yasak gelmez ki kardeşim bizler yetişkin bireyleriz ve kendi kararlarımızı kendimiz verebiliyoruz..Ne oluyor böyle saçma sapan bir sistem içinde ilerliyoruz..

O zaman bıcağıda yasak edin en çok suç teşkil eden alettir...Sigara binlerce insanın ölümüne neden oluyor..Özellikle kırsal bölgelerde adamlar kafasına esince silah sıkıyor veya küçük çocuklar av tüfekleri ile geziyor...Sizene benim elektronik sigaramdan veya internete girmemden...

Sağlık Baknalığı onaylamamışmış..Yahu bizim Sağlık Bakanlığımız değil mi Çernobilde çayda bir şey yok diye içen veya tarihi geçmiş aşıları piyasaya süren ...ne bilim ben, ben mi yanlış düşünüyorum..Hangi hükümet olursa olsun bir koltuk sevdasıdır almış gidiyor..Ülke menfaati kimsenin umrunda değil anladığım budur.

Vatandaşının sağlığını düşünüyorsan sistemi her yönden geliştirmelisin, herkes eşit olarak sağlık hizmeti alabilmeli...Doktorlar yakana yapışmalı muayeneye gelecektiniz gelmediniz diye tıpkı Avrupada olduğu gibi..İthal doktora ne gerek var ayrıca bizim gençlerimizin, doktorlarımızın suyumu çıktı..İthal edeceğine eğitime gönder bilgi edinsin öğrensin ve gelip öğretip, uygulasın..
İnancı gereği başını kapatanda doktor olsun açık olanda da nedir bu birbirmizi yemek ..yeterki mesleklerinin gereğini yapsınlar yeter..Tamam sustum konuşmuyorum..

Sevgiler
Aylin


23 Ocak 2014 Perşembe

Elektronik Sigara eVic Menü Açıklamaları

Evic'in menülerini açıklayan bir bilgi buldum ve evic almak veya daha aktif olarak kullanım sağlamak isteyenler için faydalı olacağını düşünüyorum..Baştan alıntı olduğunu da söylemek durumundayım Ovale Türkiye'nin paylaşımlarından biridir. 
Evic ile ilgili önceki yazım için; Evic sayfasını ziyaret edebilirisiniz.

 eVic Menü Açıklamaları 
Power On – eVic’i açın, zaman göstergesi, buharlaştıcı ohm dercesi, kaç watt kullanıldığını gösterir ve ana ekran bilgilerine döner.

 
Sleep – Kapama seçeneğindeki gibi değildir. Başlattığınızda size voltaj veya ohm,zaman gibi bilgilendirmeleri vermeyecektir. Açmak için ateşleme düğmesine 5 kez basmanız yeterlidir.
Power Off – eVic i kullanmadığınız zaman kapatabilirsiniz. 
Power Set – Alt şeçenekleri ile pil ayarlarında değişiklik yapabilirsiniz.
                *Battery – pilinizin mAh ayarını 2200 veya 2600 olarak değiştirebilirsiniz.
                *Out Put – eVic’in watt ayarını kullandığınız buharlaştıcının ohm değerine göre ayarlar. Bu seçenek ile voltaj ayarınızı 5 klik ile istediğiniz seviyeye getirebilirsiniz.
                *Power set seçeneğinden çıkarsınız.



Standby
               *Screen – 15sn /30sn /1min/2min /3min- nefes alış sürenizi belirleyebilirsiniz.
               *System – 3min /5min /10min /30 min /60 min- bu zaman dilimlerinden birini seçtiğiniz belirtilen süre kadra eVic i kullanmadı iseniz elektronik sigaranız otomatik olarak uyku moduna geçecektir.
               *Exit – Standby seçeneğinde çıkmak için kullanırsınız.




Calender
                *Show Time – Zaman göstergesi
                *Set Time – Saat ayarları yapabilirsiniz
                *Set Date – Gün ayarı yapabilirsiniz
                *Set Year – Yıl ayarlarını yapabilirsiniz.
                *Exit – Zaman ayarlarından çıkmak için. 
Puff info
                *Set Puff – Burada günlük paf sayınızı belirttiğinizde, beirtilen rakamı geçtiğinde eVic sizi otomatik olarak uyaracaktır.
                *Reset Puff – Belirlemiş olduğunuz paf sayısını değiştirebilirsiniz.
                *Total Puff – Kullanılabilinir paf sayısını gösterir.
                *Exit – Puff info seçneğinden çıkmak için.




Device 
              *Atomizer – Kullandığınız buharlaştıcı kafasının kaç ohm olduğunu gösterir
              *Temp C– Isı ayarını göstermekle beraber belirtilene ısının üstüne çıkıldığın da ana göstergede uyarı veren ibare çıkar.
              *User Info – Kullanıcı ismini yazabilir.
              *Series No – Ürünün seri numarısını gösterir.
              *Version – Ürünün sürümünü gösterir.
              *Exit – Device seçeneğinde çıkarsınız.



Exit

Sevgiler

Aylin. 

22 Ocak 2014 Çarşamba

Sigarayı bırakmak daha da zorlaşacak!

Günaydın sabah sabah okuduğum haberi paylaşmak isterim..

Sigarayı bırakmak daha da zorlaşacak!
ABD'de yapılan araştırma, firmaların sigara bırakmayı güçleştirmek için sürekli nikotin aktarımını artırıcı yöntemler geliştirdiklerini ortaya koydu. Yeni sigara modelleri ve filtreler bağımlıların sigarayı bırakmasını zorlaştırırken, bağımlı hale gelmeyi kolaylaştırıyor.
 
Araştırmada, dünyanın önde gelen sigara markalarının nikotin oranları ele alındı. 15 yıl geriye giderek yapılan incelemeler, sigaralardaki nikotin oranlarında değişme olmamasına karşın, içim sırasında aktarılan nikotin oranında yüzde 15 oranında artış olduğunu gösterdi. Yani sigara içenler, firmaların tütün işleme ve üretme yöntemlerinde uyguladıkları tekniklerle yüzde 15 oranında daha fazla nikotini içlerine çekmeye başladı. Bu durumda, sigara paketlerinde yazan nikotin oranlarında değişim olmamakla birlikte, vücuda alınan nikotin oranı artırıldı ve bu durum sigara bağımlılığını daha kalıcı hale getiriyor.  

Sanıyorum ki elektronik sigara piyasası gerçekten de Tütün Kartellerini üzmüş olacak ki her türlü yola başvuruyorlar.. Bu kadar mı insanın değeri !...para herşeyden önemli.. :(

Sevgiler

Aylin

21 Ocak 2014 Salı

Nikotin Hakkındaki Yanlış Bilgi

Yıllarca nikotinin ölümcül dozu 30-60 mg arasında olduğu belirtilmektedir. Yapılan araştırmalar bu oranların doğru olmadığını kanıtlamıştır. Prof. Dr. Mayer'ın incelemeleri sonucu nikotinin ölümcül miktarını 60mg değil de 500 mg'ın üstünde olduğunun sonucuna varılmış..

Daha sonrasında Prof. Dr. Goniewics ve bu iş gönül vermiş akademisyenler 18 ve 24 mg lık likitleri incelemişler ve inceledikleri markalardaki likitlerde bulunan nikkotinin düşük olduğunu belirtmişler ve bunun üzerine inceledikleri markalar haricindeki likitlerin daha düşük kaliteye sahip olma ihtimallerine karşın kullanıcıları korumak namına nikotin seviyelerinin belirtilmesi ve aşırı dozda nikotin alımı ile ilgili düzenleme oluşturulmasının doğru olacağını vurgulamışlar..

2013 yılında nikotin ile intihar girişminde bulunmuş olan bir kadın 20 ml lik şişede 18 mg nikotin içeren likiti içmiş..böylece 360 mg nikotin içmiş oluyor..10dk.sonrasında zehirlenme belirtileri göstermiş ve acil servise kaldırılmış..Kusma ve karın ağrısı..

İlginç tarafı zehirlenme belirtileri tam olarak gözlenmemiş ve karbon tedavisi uygulanıp taburcu edilmiş..Aynı kişi sonrasında 1500 mg lık nikotin içince semptomlar artmış ve gene karbon tedavisi yapılarak  6 saat kadar gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edilmiş..Artık bu kişiye psikolojik destek vemek gerekir.

Anlaşılan yetişkin bir bireyde hemen başvurulduğunda tedavisi mümkün ve ölümcül değil ama genede çocuklardan uzak tutmakta fayda var diye düşünüyorum..Evimizde bin çeşit likit var hele benim evimde; çocuklu arkadaşlarımın geldiği zaman tüm likitleri ortadan kaldırıyorum ki gönlüm rahat etsin..sizler de lütfen çocukalrınıza anlatınız..Çocuk meraklıdır ve ne yapacağı belli olmaz..Ama anlatırsanız da bunu anlayacak yaşta olanlar olayı idrak edebilir..edemeyenler için başka çözümler üretin nasıl deterjanlardan çocuklarımızı koruyorsak ama çocuğum içme zehirlenirsin diyorsak likitler içinde aynı hassasiyetigöstermek ve anlatmak zorundayız.

Sevgiler

Aylin

20 Ocak 2014 Pazartesi

E-Likit Tatları


Elektronik sigaraya ilk başlayacak olan kişiler genelde şöyle bir yanılgaya düşür "Sigara tadında likit bulacağım..." bende :)  "yok öyle bir şey "diyeceğim hiç yoktan benim deneyimlemem ve etrafımdan aldığım duyuma göre..... Üretirler mi !? orasınıda bilemem... :) Bence üretilmemeli ne kadar sigara tadından uzak o kadar iyi...Sonuçta amaç sigara ile oluşmuş alışkanlıkların önüne geçmek ki bu tat alışkanlığı içinde geçerli bir durum.
Başlangıçta tütün aromalı dedikleri likitleri kullanmakta fayda olduğu bir gerçek çünkü özellikle ilk haftalar sigaraya en yakın tatlar sigara isteğini oldukça bastırıyor ve sonrasında daha farklı aromalı likitlerle de bu alışknalıktan kurtulabiliyorsunuz....

Bugüne kadar denediğim sigaraya yakın esigara likitleri; Ovale Tobacco serisinin dışında ,Parabola, ry4, Marxbro, Cuban Supreme, ve Virgina diyebilirim....

Farklı Aromalarda; İrlanda rüyası, Vanilya, Nane, Krem Karamel, Red Toro ve Tarçın ile Elma karışımı :) Tatlı tarifi gib oldu :D

Tabiki durum biraz da kişiye göre değişiyor..Likit beğenisi tamamiyle kişinin zevkine bağlı bir durum.

Sevgiler

Aylin

16 Ocak 2014 Perşembe

Zengin Topraklarda Fakir Yaşamak

 
Yeni yılın ik haftası, otomobilden sigaraya çok sayıda ürüne yüzde 17’ye kadar ÖTV zammı yapıldı. Bunun yanı sıra tütünden alınan fonu ton başına 1500 dolardan 1200 dolara düşürerek ABD’li ve Avrupalı çiftçilerin ekmeğine yağ sürdü.

Hükümet, Resmi Gazete’de dün yayınlanan bu düzenlemelerin altında enteresan bir karara daha imza attı. Buna göre işlenmemiş tütün ithalatından alınan tütün fonu tutarını, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’na verilen Eylem Planı doğrultusunda 1.500 dolar/tondan 1.200 dolar/tona indirilmesine karar verdi. Bu karar ABD’li ve Avrupalı tütün üreticilerine özellikle yarayacak... Bu karar çerçevesinde Avrupa Birliği üyelik sürecinin aynı zamanda “Türk tarımını bitirme projesi” olduğu bir kez daha açığa çıktı. 

Bu sadece tütün için değil yerli tohum ve tarım, hayvancılık konusu gibi bir çok alanda uygulanmıştır...Bugün köye gittiğinizde bildiğiniz yayla danası ve ineğine rastlamanız artık çok zor bir ihtimal..İstanbul civarında mandacılık yapan bir kaç hayvancı isyanda her yere bina yapıyorlar ve bizi bu yaylalardan sürüyorlar biz bu hayvalara ve mesleğimize nasıl devam edeceğiz diyorlar..

Türkiyede tarım, hayvancılık öldürülmüş, İthalat devri başlamıştır..Başlayalı çok oldu ama neyse....Zengin topraklarada fakir yaşamak diye buna derim..Hadi hepimize geçmiş ola...

Sevgiler 
Aylin

15 Ocak 2014 Çarşamba

Daha Genç Görünmek İçin ...

Sigara her yönden sağlıksız bunu hepimiz biliyoruz ...Ama bir noktaya dikkat çekmek istiyorum ki bu da cilt yaşlanması.Belki erkeklerin çok önemsediği bir durum değil ama erkeklerde kadınlar kadar cilt kırışıklıkları sorunları ile karşılaşıyor..30-69 yaşları arasındaki kişilerde yapılan bilimsel bir araştırmada yılda içilen paket sayısı ile yüzdeki kırışıklık arasında pozitif ilişki saptanmıştır.

Sigara içen kişilerde tipik “sigara tiryakisi yüzü ” adı verilen dudak çevresinde dudağa dik çizgiler, yüzde kırışıklık ve soluk cansız kuru deri, alttaki kemik çıkıntılarının belirginleşmesi sonucu çökmüş yüz ifadesi sık karşılaştığımız görüntülerdir. Bu görüntü ne yazık ki; 70 yaş üzeri fizyolojik yaşlanma sürecinde gözlenen görüntüyle aynı olmaktadır. Ayrıca cildin yapı değiştirmesi ve akne siyah nokta gibi kirlilikten oluşan cilt deformasyonlarıda cabası..Genç ve güzel- yakışıklı kalmak istiyorsak dikkat etmeliyiz..

Merkezi İngiltere’de olan elektronik sigara üreticisi firmanın yaptırdığı anket, sigarayı bırakanların çoğunun sağlık kaygılarından çok dış görünüşe dair endişeler nedeniyle nikotinden uzak durma kararı aldıklarını ortaya koydu. Ankete katılan sigarayı bırakan bin 500 kişinin yarısı dişlerin ve tırnakların sararması, kırışıklık başta olmak üzere cildin bozulması, ağız kokusu gibi nedenlerden dolayı bu kararı aldığını belirtmiş.


Sevgiler

Aylin

Uzun Ömürlü Atomizer mi Dediniz!? Daha ötesi yok herhalde :)

Heyoo, Güney'de yaşamak ne güzel bir şeymiş!....Annemleri ziyaret falan derken İzmirin havası ile Güneyin havası arasında dağlar kadar fark oluyor..Grip olmasaydım denize bile girebilirdim....İnsan burada nasıl üşür anlayamıyorum ama annemlere sorsan çok soğuk. Ehh işte! şehirden köye inince insanın ciğerleri de,  bünyesi de bayram ediyor ki soğuk falan hissedilmiyor:)

Annemleri ziyaret edip esigaraları ile ne yaptıklarına bakmadan olmuyor..Bu arada Ovale ve annemi tebrik ediyorum .Herhalde elips i anneme alalı 4-5 ay oldu ve daha atomizer ünitesini değiştirmemiş..Püfür Püfür tütüyor...Çok şaşırdım normal ömürleri 30 gün civarı, kullanıma göre değişir falan diyorlardı ama 4 ay da uzun bir süre değil mi?! Şaştım valla....Demek annemde düzgün kullanmış bravo ne diyebilirim ki..
Ben elips c kullanırken 45 günde bir buharlaştırıcı kafası değiştiriyordum...Hımm..Eh kendi hakkımıda yemeyeyim...Bu arada bazı atomizer kafalarımda yeşilimsi bir madde oluşmuş..oksitlenme gibi bir durumdan oluşuyormuş..sizinde başınıza geldi ise Kaynar suya atıp biraz bekletin sonra kuru peçeteye alın tertemiz oluyorlar ve uzun süre kullanabiliyorsunuz.Aynı işlemi ömrü tükendi diye kenara attığınız atomizer kafaları içinde uygulayabilirsiniz..Sadece bir kaç gün kurumaya bırakın ve biraz sabırlı olun :)

Elips'in şu videosunu çok beğendim ve sizlerle de paylaşmak istedim.


Sevgiler     

Aylin

13 Ocak 2014 Pazartesi

Öyle Bir Gün :)

Günaydınnnn....

Biraz daha olgunlaşma zamanım gelmiş... :)Yaşanılan yıllar içinde geçirdiğiniz zamana göre pişiyor veya çiğ kalabiliyorsunuz..Eh sanırım bende üç beş piştim diyebilirim..Daha çok yolum var ama neresinden başlarsam kardır hesabı yaşıyorum...Olgunlaşmak dediğiniz çoğunlukla içinizdeki çocuğu yok etmek anlamına geliyor evya öyle anlaşılıyor..Bana göre içinizdeki çocuk ile iyi bir iletişim içinde olmak uyumlu yaşayabilmek demektir.
Hayatın içinde olabilmek, yaşayabilmek, yaşadığının farkına varabilmek..işte bütün mesele bu :)
 
Doğum günümü kutlayan, kutlamayan herkese teşekkür ediyor sevgilerimi gönderiyorum....

Sevgiler

Aylin

eCom Detaylı İnceleme

Ovale Ecom'u çok beğendiğimi söylemeliyim bir kaç kez denemem ve incelemem sonucunda bir çok elektronik sigarada yaşanılan sorunların üstünden gelinmiş ve kişiye has bir kullanım kolaylığı tanıyor..Sanıyorum ki en kısa zamanda benimde olacak :)

MOD elektronik sigara eCom’da hava girişinin şiddeti ayarlı ve kontrollü bir özelliğe dönüştürülmüş.. çünkü hepimiz bağımsız bireyler olarak ayrı ayrı tercihlere sahibiz. Bazısı uzun çeker, bazısı kısa vuruş alır; MOD elektronik sigara eCom’un sıfırdan geliştirilen buharlaştırıcı kılıfı kaliteyi daha da arttırıyor..Kılıfa entegre edilen yarım ay şeklindeki valf ile kendinize en uygun üç nefes çekme modundan birini seçebilirsiniz: ağır ve derinden nefes çekme, orta sertlikte nefes çekme ve kısa/çabuk nefes çekme ayarları ile en kaliteli buhar keyfi garanti! Hava girişinin şiddetini ayarlamak da çok kolay – ağızlık çıkarılır, MOD elektronik sigara eCom’la beraber gelen ayar anahtarı ile yarım ay biçimli valf döndürülür ve ağızlık yerine takılır. 

eCom nefes ayar seçenekleri
 Nefes çekim ayarı ağır ve derinden nefes çekme, orta sertlikte nefes çekme ve kısa/çabuk nefes çekme ayarları olmak üzere 3 seçeneksunuyor. Ayar anahtarı ile resimde görüldüğğü şekilde ayarlayarak kendi isteiğiniz tarzda bir çekim sağlayabiliyorsunuz.

eCom likit dolumu
 Likit dolumunda dikkat etmeniz gereken ortada bulunan hava deliğine değilde resimde görüldüğü gibi yan delikten dolum yapılıyor.

Yeni c2 atomizer kafası diğer değiştirilebilinir atomizer kafalrına göre biraz daha iri bir arkadaş ve sadece ecom ile kullanılabiliniyor.. Yani tüm parçalar şuan sadece ecom elektronik sigara ile kullanmanız mümkün parçalar ile uyumlu başka bir model şuaniçin piyasada yok..
Bana kalırsa C2 atomizer tutarsa daha yeni bir çok model gelir..
ecom voltaj ayarı

Voltaj değişimini 3 sn ye gibi bir süre led düğmesine basılı tutunca VW ışığının yandığını görürsünüz. 5 sn sonra vv ışığı, vw ve vv ışığı da yanacaktır. Ecom'ı açıp kapadığınızda en son hangi ayarı seçti iseniz oradan başlayacaktır.

 Keyifli kullanımlar..:)

Sevgiler
Aylin.

10 Ocak 2014 Cuma

Ego Pil Çeşitleri ve Kombinasyonları


Ego tip model diyorum ama bunu size tam olarak anlatmadım sanırım..ego tip piller dahili pile sahiptir. Ve otomatik bir model olabileceği gibi led düğmesi (ateşleme) ile manuel olarak tasarlanan modelleri mevcuttur..Piyasada daha çok manuel modeller bulunmaktadır.

                                             Ego bataryaların değiştirilebilinir  gerilim ayarı olan modellerin yanında , kullanım süresi için önemli olan 650 mah, 900 mah, 1100 mah, 1300mah ve üzeri pil gücü çeşitliliği bulunmaktadır.

     
ego geçişli şarj -passthrough
 Bazı ego tip pillerin geçiş özelliği vardır yani şarj olurken kullanabilirsiniz ..aksi halde ego piller özel şarj cihazları kullanılarak şarj edilebilinir..

Bu pillerin ağız kısmına dikkat ederseniz 510/ ego diye bahsettiğimiz durumu anlayabilirsiniz..Bu durumda kullanacağınız atomizer türünün dişi girişe sahip olması gerekmektedir.
evod bcc ve ego pil

En basitinden ego T modelinizi , sadece atomizer ünitesini değiştirerek bir üst modeli olan ego C 'ye dönüştürebilirsiniz veya ego pilinizin şarjının daha uzun sürmesini isityorsanız yüksek mahlı bir pil alarak , atomizer ünitesi olarak evod bcc clearomizer ile bambaşka bir görünüm ver performasn sahibi olabilirsiniz..

Ego piller ile black mamba, ce4, ce 5, ce6, smoketech dct cartomizer ...vb. gibi ünitelerle değişik esigara varyasyonları oluşturabilirsiniz..
Ego'nuza sahip çıkın diye kötü bir espri bile yapabilirsiniz :)

Sevgiler 
Aylin








9 Ocak 2014 Perşembe

Pozitif Bir Gün Mü Dediniz!? :) Teşekkür Ederim.

Herkese Günaydın...

Mahmut Bey'in sayesinde güne daha bir pozitif başladım ..

Az evvel Mahmut Bey'in bir mesajını gördüm ve Ovale Elçi Kodunuzu kullanarak alış veriş yaptığınıı yazmıştı...Uzun zamandır kontrol etmediğim için hemen bir bakayım dedim. Bu Ovale pek bir bereketli geldi :) Çünkü Mahmut Bey' in yanında başka kişilerinde Elçi kodumu kullanarak elektronik sigara sahibi olduklarını gördüm...Mahmut Bey'in yanında Hande Hanım, Şevket Bey ve Abdullah Bey'e de teşekkürlerimi sunarım....Hem kendilerine hemde bana faydası dokunan bu sistemi kuran Ovale Türkiye ekibine de ....75 euro yu geçeli çok olmuş haberim yok bu üçüncü hesaptan çekişim olacak :)

Kazançtan ziyade bana en çok keyif  veren yazdıklarımın bir şekilde okunuyor olması.....Güzel bir his ve bu hissi bana yaşattığınız içinde ayrıca teşekkür etmem gerekir.

Aslında bugün kü konum atomizer sistemleri ve elektronik sigara kombinasyonları üzerine olacaktı ama şuan ...sadece blog'umu okuyan, paylaşan, yorum bırakan, .... herkese teşekkür etmek istiyorum..
Huzur, mutluluk ve sağlık ile çevrelenen bir yaşamımız olsun.

Sevgiler

Aylin


8 Ocak 2014 Çarşamba

Elektronik Sigara Kombinasyonu :)


Bu aralar elektronik sigara kombinasyonları yapmaya başladım ....elinizde ego veya 510 girişli atomizerlere uygun bataryanız varsa..bir çok yeni tasarımlar elde etmeniz mümkün..Elimde olan bataryalarla uyumlu değişik atomizer üniteleri ile yepyeni modeller oluştu..esigaratamam'ın %50 indirimli kampanyasından aldığım 900mA geçişli (şarj olurken kullanılabilinir) bataryam ile delirium mini protank'ı kullandım ve hem görünüşü hem de içimi muhteşem oldu...Nerdeyse evic gibi bir modele dönüştü tabi ki hiç bir zaman bir evic olmayacak ama kendi çapında iyi olduğunu söyleyebilirim...

Evic demişken evic'e rakip olarak gördükleri Provari'yi pek beğenmediğimi ve daha "çok fırın ekmek yemesi" gerektiğini düşünüyorum..Açıkçası Provari almadım ama geçenler de arkadaşımdan tüm yorumları aldım ve bende denedim ikimizinde ilk dediği evic kadar kullanışlı olmadığıydı..Evic menülerinin rahat kullanımı ile ünlü ve çok fonksiyonlu.

Bu fikirler her daim değişebilir. Elektronik sigara'nın da modası oldu ama bana göre bir çok eski model yeni modellere göre kat be kat iyi.

Sevgiler

Aylin

7 Ocak 2014 Salı

Hedef Kitle Kim!?

Dünya sigaralarının %70'ini gelişmekte olan ükeler içiyor.
Gelişmekte olan ülkelerin çoğu tarıma dayalı ekonomilerdir. 1974 - 76 yılları arasında gelişmekte olan ülkeler Dünya tütününün %49'unu tüketirken, 2000 yılında buranın %71' e yükselmiş...

Coca cola reklamları çok meşhurdur bilirisiniz..Herkesin bildiği bir marka olan Coca cola Ceo'suna yöneltilen bir soru " sektörde çok tanınan ve tercih edilen bir marka olmanıza rağmen neden reklam giderlerine daha fazla yatırım yapmaktasınız?"  - CEO "yeni gelen nesiller için.!" cevabını vermiştir. Sigara reklamları daha yeni yeni yasaklanıyor tabi şuna engel olunamıyor sigara kullanan her birey bir reklam öğesidir.

Sigara şirketleri, müşterileirnin 1/3'ünün 13 yaşına kadar, %90'nın da 20 yaşından önce sigaraya başladıklarını rapor etmişler. Tabi bu kaynaklar direk sigara firmalarından gelmiyor..  Karlılığın devamı, hatta sigara endüstrisinin ayakta kalması 18 yaşın altındakilere satış başarısına bağlıdır. Marka seçimi çok erken yaşlarda belirlenir. Marka sadakati sağlandığında geleceğin erişkin pazarı da garanti altındadır. Sigara firmalarının mahkemelerce el konulmuş yazışmaları, sigara firmalarının sistematik olarak çocuklara yöneldiğini ortaya koymaktadır. Sigaralarını eğlence ve sağlık kavramları ile eşleştirmek, gençlerin sağlık kaygılarını giderebilmek için reklamlarını spor dergilerine vermeyi ve spor etkinliklerine sponsor olmayı seçmişlerdir.


Şuan reklamı yasak olsa da filmlerde kullandığınız puslu daire sigarayı saklamıyor ve otomatik olarak aklınıza gene sigara çağrıştıryor işte o sırada elektronik sigaranızdan bir puf alıyorsunuz...Nasıl iştir anlamadım.!

Sevgiler
Aylin


5 Ocak 2014 Pazar

Delirium Luna

Herkese iyi haftalar diliyorum ve sanıyorum ki içimde patlayan duyguları sizlere yansıtmamaya çalışmak adına bir elektronik sigara modelinden bahsedeceğim..2014 yılı zamlar, ekonomiye vurulan büyük darbeler, sarsıntılar ve herşeyi açığa çıktığı bir yıl olacak gibi ve umarım hepimiz için en hayırlısı olur.

Delirium Luna, Ovale elips c modelinin bir nevi taklidi .....elips c modelini aşina olanlar aslında birebir aynısı olduğunuda anlayabilirler. Çünkü tüm özellikleri neredeyse aynı sadece elbiseleri bir nebze farklı olsa da yapı itibariyle de benziyorlar ve elips c nin eliptik yapısınıda sizlere sunuyorlar..

Delirium değişik bir marka;  ucuz, herkese hitab etmeğe çalışan ve her ürünün muadilini piyasaya süren bir firma ...Hiç yoktan benim gördüğüm kadarı ile öyle..

Delirium LUNA
Delirium Luna Bataryası : 350 mA bu size tam şarjlı hali ile 3-4 saat kesintisiz kullanım imkanı tanıyor.
Atomizer : değiştirilebilinir atomizer kafaları ile C serilerin deki kaliteyi sunuyor yoğun buhar sağlıyor.
Yapı: eliptik bir yapıya sahip yani tutarken ne bir fazlalık ne de eksiklik hissediyorsunuz.
Kartuş: 1.5 ml 'lik bir kartuş kapasitesi mevcut ki bu sizi bir gün rahatlıkla dolum yapmadan kullanma şansı tanıyor.

Tekli olarak esigaratamam firmasında satılıyor ve içinde yedek atomizer kafası, şarj cihazı gibi bir takım parçalarda geliyor..Fiyat olarak bu kalitede bir ürün için ideal diyebilirim.

Sevgiler

Aylin

3 Ocak 2014 Cuma

Açık ve Net Olunmalı

Gelişme çağındaki bir bireyin boyunun uzadığı gibi ciğerlerimizinde 25 yaşımıza kadar genişlediğini biliyor muydunuz!? Ben bilmiyordum...Genç yaşta sigaraya başlayınca organlarımıza sirayet eden yabancı maddeleri temizlemek çok mümkün gözükmemekte..Vücudumuz belli bir yaşa kadar kendini çok kolay ve hzlı bir şekilde tedavi etse de belli bir yaştan sonra bu hız ve yenilenme yavaşlıyor ve duruyor.

Bazı Dr. veya Prof. lar diyor ki sigarayı bırakmak için araçlara güvenmeyin.. Şimdi bunu 30 yıl sigara içmiş birine dediğinizde size şöyle bir bıyık altından güler...Kardeşim bırakabilseydim şimdiye kadar zaten bırakırdım...!

Sigarayı bıraktırma yöntemleri o kadar çeşitli ki hangisi o kişi için uygun bilinmiyor..Elektonik sigara çok zararlı diyorlar ya neden bir araştırma yapıp şu markayı inceledik, bu madderler çıktı gibi insanın kafasını meşgul eden sorulara cevap vermiyorlar..Böylesi daha iyi olmaz mıydı?

Yardımcı olmak istiyorlarsa aleni olarak belgeleri ile herşeyi gözler önüne sersinler herşey açık ve berrak olsun...Tercih edecek olanlar artılarını, eksilerini net olarak görebilsin ki doğru karara varabilsin..Ama biri içinde kanserojen madde yok derken diğerinin yokk çok zararlı demesi cidden saçma bir durum yaratıyor.

Neden herşey açık ve net olamıyor oysaki çok basit bir işlem...Altında yatan nedenleri artık çok düşünmek istemiyorum çünkü insanlıktan iyice uzaklaşıyorum..Bana göre elektronik sigara, sigarayı bırakmakta çok etkili bir yöntem.

Sevgiler
Aylin

2 Ocak 2014 Perşembe

2014 Zamlarla Başladı

2014 yılının ilk yazısını yazmaya başlamadan önce haberlerde gezinirken biraz içim kararmadı. Bir ülkenin vatandaşı yeniyıldaki zam oranlarını merak ederek girmemeli diye düşünüyorum..Bir vatandaş devleti için olanca gücüyle çalışırken, ülke yöneticilerinin halkını daha fazlası ile düşünmesi gereklidir..Çünkü ülkeyi oluşturan sadece kara parçası değil o kara parçasını işler vaziyete getiren bireyleridir. Yani halkıdır...

Sigaraya 50 kuruş zam gelmiş, petrol türevlerine zaten yıl sonunda zam gelmişti ama sanırım gene bir artış söz konusu olacak...Ülkedeki karışıklık ve sansasyonel haberler piyasayı epey bir salladı..Şuan euro 3 TL ye yakın bir durumda ..Bu ülkemizdeki yabancı sermayenin çekilmesine sebebiyet verecek bir durum çünkü toplum gerçekten geçim derdine düşmüş vaziyette..Asgari ücrete yapılan zam ile genel giderlere yapılan zam arasında dağlar kadar fark var...1071 brüt ile hangi aile ne kadar geçinebilir benim aklım almıyor ..İnsan gibi yaşamak hepimizin hakkı...Kim gelse ülkeyi yağmalıyor maşallah..Yok mudur alnının hakkı ile layıkı ile bu ülkeyi yönetecek insan....

Bu ülkede gene zor durumda kalan bildiğiniz dürüst vatandaşlar...Kim neyi kaçırsa ve hazinede açık olsa , bir şekilde faturanıza yansıyor ve bu şahısların yarattığı açığı kapatmak için boğazınızdan kesip daha fazlasını gene hazineye veriyoruz...Anlamadım gitti...Yarınımızın daha iç açıcı olması umuduyla..

Sevgiler

Aylin