4 Şubat 2014 Salı

Az bile söyledim...Üzücü ama gerçek :(

4 Şubat Dünya Kanser Haftası olması nedeni ile bugünkü yazımı bu konuya odaklanarak yazmaya karar verdim....Sanıyorum ki hepimiz bu sebeble sevdiklerimizi, tanıdıklarımızı kaybetmişizdir..Ailemin içinden olsun sevdiğim tanıdıklarım olsun bir şekilde kansere yenik düştüler.

Kanser, hücrelerde DNA'nın hasarı sonucu hücrelerin kontrolsüz veya anormal bir şekilde büyümesi ve çoğlamasıdır.. Sağlıklı vücut hücreleri bölünebilme yeteneğine sahiptirler. Ölen hücrelerin yenilenmesi ve yaralanan dokuların onarılması amacıyla bu yeteneklerini kullanırlar. Fakat bu yeteneklerde sınırlıdır. Sonsuz bölünemezler. Buna karşın kanser hücreleri, bu bilinci kaybeder ve kontrolsüz bölünmeye başlarlar. Kanser hücerleri toplanarak urları (tümörleri) oluştururlar, ve normal hücreleri sıkıştırarak tahrip edebilirler.

Kanserin başlıca sebebleri, sağlıksız beslenme, aşırı alkol tüketimi, sigara ve sporsuz bir hayatın neden olduğu belirtilmektedir.

Elektronik sigaranın kanser yaptığını söyleyen yetkililere seslenişim şu yönde olacak, önce üretilen her gıdanın kontrolunde daha titiz olmaları gerekmektedir...aldığımız her ambalajlı ürünün raf ömrünü uzatmak için kullandıkları madderi kullanmamalarını, gdo'suz yerli tohumlarımızı rahat bırakmalarını, endüstriyel et ürünleri yerine doğada, kendi ortamında yaşan hayvancılığın geliştirerek ürünlerini piyasa normal fiyatlarla sürmeleri gerektiğini vurgulamak istiyorum..Yediğimiz tavuklar çabuk büyüsünler diye hormon takviyesi yapılıyor ve tam ölüm eşiğinde iken kesilip ambalajlanıyor..Yani hastalıklı tavuk yiyoruz..Hele hele sigara gibi kanserin yardakçısı olan bir ürünün toptan kaldırılması veyahutta bırakmak isteyenlerin önüne set çekilmesini engellememeleri gerekiyor..Sonra karşımıza çıkıpta elektronik sigara sigaradan çok zararlı gibi saçma sapan laflar etmesinler...Teknoloji çağındayız ve hepimiz bir şekilde yurtdışındaki araştırmalara ulaşabiliyoruz yani embesil cahil insanlar değiliz ....Verilen bilgileri tetkik etme yeteneğine haiziz ki bu durum Erciyes Üniversitesi Araştırmasında da belirtilmiştir..Esigarada eser miktarda toksik madde vardır.

Çocukları oyun çağında yani tam gelişim dönemlerinde okul sıralarına oturtulmaları da buna örnektir çünkü sağlık temelleri bu yaşlarda atılır , fiziksel ve zihinsel gelişimlerini tamamlamadan eğitime alınan çocuktan ne beklersiniz ki....Koyun sürüsü yaratmak, cahil, hastalıklı toplumu yönetmek idare etmek kolaydır zihniyeti ile ancak kanserli bir ülke yaratırsınız ve o ülkede bir gün başka güçlerin elinde eriyip gider tarih bunun canlı örnekleri ile doludur...Bana doğru verilerle geliniz atıp tutmadan .....İnsan sağlığı önemlidir, ve paradan koltuktan da önce gelir.....Beni yönetecek adam işinin ehli olmalı bilgili, erdemli, insani vasıflara sahip olmalı...Bizler koyun değil, insanız..Ve sağlık öncelikli hakkımız.

Sevgiler 

Aylin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder