19 Şubat 2014 Çarşamba

Elektronik sigara neden bu kadar talep görüyor

Elektronik sigara neden bu kadar talep görüyor ve engelleniyor.

Nikotin bantları ile başlayalım..Belli oranlarda nikotin  içeren bantları kolunuza yapıştırıyorsunuz ve vücut ihtiyacı olan nikotini deri emilimi ile kana naklediyor..ve tiryakiler için en önemli nokta atlanıyor.

Sadece nikotin ihtiyacından değilde belli alışkanlıklar nedeni ile de sigarayı bırakmak güçleşebiliyor..Yani el tiryakiliği ve dudak tiryakiliğide gibi. Bu durumda nikotin bantı çok işlevsel ve tatmin edici gelmeyebiliyor.

Elektronik sigarada ki durum ise tam tersi içinde nikotin bulunan likitleri seçiyorsunuz. Hem nefes çekme olayı devam ederken hemde nikotin ihtiyacınızı karşılıyorsunuz..Belli bir süreden sonra elektronik sigara kullanma isteğiniz nikotin oranınızı düşürmekle beraber azalıyor. Uzun vadede zararlı olup olmadığı araştırmalara konu olmamış olsa da kısa vadede kroner dolaşımda veya ciğerlerde sigara gibi zararlarına rastlanılmamış. Ayrıca içerik olarakta sigaradan çok daha az miktarda zararlı madde içerdiği akademisyenler tarafından ortaya konulmuş bir durum olarak gerçekleri gözönüne seriyor.

Elektronik sigara bilinçli yani sigarayı bırakmak ve daha sonrasında da bir şey kullanmak istemeyenlerin ilk tercihi haline gelmesinin sebebi işe yarıyor olmasından öte bir durum değil.

Engelleniyor çünkü şuan için herhangi bir kılıf uydurulamadı..sigaradaki satış oranlarının düşmesi belli bir gürüh için iyi bir durum değil. Nedeni malum ...Hal böyle olunca elektronik sigara ile ilgili devamlı negatif haberler piyasaya sürülüyor. İnsanların zihninde çok zararlı imajı yaratılıp ,sigara tüketiminin teşviki sağlanılıyor.

Elektronik sigaradan fayda sağlamak istiyorsanız kendinize kısa süreli (3 ay - 6 ay) bir program belirleyin ve nikotin seviyenizi , günlük tüketim miktarınızı kontrol altında tutarak azaltın..Bu programın sonunda sigarayı bıraktığınız gibi elektronik sigara kullanımızın da bittiğine tanık olacaksınızdır.

Sevgiler

Aylin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder