12 Aralık 2013 Perşembe

Herşeye Bağımlıyız.

"İnsan belirli bir bütünlügün içine doğmuştur, burada belirli bağımlılıkları vardır ve bu bağımlılıklar içinde yaşamı boyunca bazı kararlar vermek zorundadır. İşte bu kararlar insanın varoluşunun gerçekleştirilmesidir." Ünlü düşünür Jean-Paul Sartre.

Hayatta bağımlı olduğunuz şeyleri hiç düşündünüz mü? Bir çoğumuzun ilk aklına gelen bağımlılıklar genel de madde bağımlılığı diye nitelendirilenlerdir. "sigara, alkol, uyuşturucu gibi ".Oysaki hayattaki herşeye bağımlı olduğumuzu biliyor ve gene farkına varamıyoruz.
Sevgilimize, sevgiye, çocuğunuza, arkadaşlarınıza, havaya, yemeğe, diziye....liste böyle uzayıp gidiyor ve netice itibari ile herşeye bağımlı olduğumuz aleni bir şekilde gözler önüne seriliyor.
Kendimize bağımlı mıyız!? Bir çoğumuz evet, bir çoğumuz hayır ...çünkü bazılarımız yaşamsal fonksiyonlarını sürdürebildiği kadar bazı şeylere bağımlılık duyar ve bunun ötesinde daha çok bağımlı olduğu şeyler için (ailesi, çocukları, karısı, sevgilisi, kocası..vs.) hayatına devam eder. Sizce bu hayat mı'dır!? Ben hayatımın hangi köşesinde ne kadar yer kaplıyoruma baktığınızda kendinizi kocaman bir kütlenin sadece toplu iğne başı  kadar görebilirsiniz..

Bu yanlış bir şey mi açıkçası bilemiyorum; şayet bu durum içinde iken mutlu iseniz sizin için doğrudur..Ama ben bağımlılıklarımdan sıkıldığımın farkındayım..Her ne kadar elektronik sigara ile sigaradan kurtulmuş olsam da bu hayatımda yer alan bağımlılıklardan sadece biri, peki diğer bağımlılıklarım!..Neden hayatta hep bir şeye bağımlı olmak zorundayız..Neden biz sadece biz olamıyor, bağımlılıklarımız üzerine kurulu bir yaşantıyı yaşıyoruz..Cevabını bilen varsa lütfen bana da söylesin hayatta kopya çekmekte var :)

Sevgi ile Kalın

Aylin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder