15 Kasım 2013 Cuma

Bolluk & Bereket İstiyorsanız..


Haftanın son günü ve bugün elektronik sigara hakkında bir şey yazmak istemiyorum..Eminim bu duruma çok  üzüldünüz :) Nedense bugün bolluk ve bereketten bahsedesim var. Zaman zaman dışarıdan kendime, hayata, insanlara bakmaya çalışırım kimi zaman olur kimi zaman olmaz...

Fark ettiğim şey şu: hepimiz hayatımızı devam ettirmek için kazanç sağlamak durumundayız. Çoğunlukla da hayıflanırız. Para bizi bulmaz, para kazanmak çok zor, nerde biz de o şans.. gibi sözler sarf ederiz. Kullandığımız ifadelere dikkat ederseniz hepsi olumsuzluk içeriyor. Kendimizi o kadar çok şartlıyoruz ki zor, olmaz, bizi bulmaz, bizi bozar...neden bu tarz olumsuzluk içeren kelimeleri kullanırız, kodlamada mı bir hata var acaba :D . İlk başta bakış açımızı ve kelimelilerimizin üsütünden geçmeli ve o olumsuzlukları değiştirmeliyiz diye düşünüyorum..

Sizleri bilmem ama ben küçükken dini içerikli  fantastik diye tabir edeceğim hikayeler dinlemeyi çok severdim. Bu hikayelerde en çok aklımda kalan tema maddi ve manevi temizlikti..Dikkat etti iseniz
zengin diye nitelendirdiğimiz insanların evleri, giymleri kuşanları, her zaman düzenli ve temizdir. Temiz alana bolluk ve bereket gelir. Bu durum bedenimiz için de geçerlidir..Kişisel bakımımıza özen gösterdiğimizde( bu süslenmek püslenmek değil), beslenmemize ve alışkanlıklarımıza dikkat ettiğimizde daha bir enerjik oluruz. Nasıl şehirden çıkıp ormanlık alana gittiğimizde ohh be! dünya varmış deriz..Dikkat etti iseniz hepsi temizlikten geçiyor, temiz hava, temiz vücut, temiz ev, temiz düşünce...

Sigarayı bıraktığımdan beridir işlerim o kadar yolunda gitti ki bu durumu daha iyi kavradığımı düşünüyorum. Herşeyden önce kendimi daha enerjik hissetmem, fiziki görünüşümün daha canlı gözükmesi, terfi almam, indirimli ürün bulmam, ilk kez hiç olmadık bir şeyden Ovale Elçisi gibi bir kampanyaya dahil olup para kazanıyor olmam...liste böyle devam edip gidiyor ve Allah'a şükür diyorum. 
Düşünsenize ciğerleriniz yıllarca katrana boğulmuş , bir yandan yaşamsal fonsiyonuna devam etmeğe çalışırken bir yandanda kendini temizlemeğe çalışıyor ..ne kadar boşa enerji sarfettiğini görebiliyor musunuz? Bunun yerine bedenimize özen göstersek belki daha mı iyi olur!? Acaba sağlıklı bir organizmanın etrafa yaydığı enerji nasıldır!?..Biliyorum çoğunuz yaa enerjide ne falan diyecek..

Bakışınızı ufkunuzu kapatmayın, vücudumuz işleyen bir sistem ve işleyen herşey enerji üretir. Sağlıklı bir bitkinin size verdiği hissiyat ile ölmek üzere olan bir bitkinin vereceği hissiyat asla aynı olmaz..

Bu konu çok derin ve uzun bir konu : İşin özü; bolluk ve bereket istiyorsanız, yaşamınızdaki kötü alışkanlıklardan bir şekilde kurtulmaya çalışabilir, aynı zamanda aslan yattığı yerden belli olur ifadesini de yaşatabilirsiniz ...Akan su yosun tutmaz deyip size iyi hafta sonlar diliyorum.

Sevgiler
Aylin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder