29 Kasım 2013 Cuma

Elektronik Sigara Likit İçerikleri : Propilen Glikol (PG)

Dünkü likit içeriklerinde belirtiğim vg ve pg maddelerini kendimce ifade etmeğe çalışayım. Bugün özellikle pg den bahsetmek istiyorum.

Pg (Propilen glikol) ticari endüstride bir çok kullanım alanı olan petrol yağı türevi bir bileşiktir ve normal sigarada da bulunmakta ve yanma olayı ile daha tehlikeli bir hal almaktadır.

Neden propilen glikol kullanılıyor sorusuna gelirsekte: bu madde aromanın çözünmesi ve boğaza vurum olarak tabir edilen hissi vermesi için kullanılır. Pg içermeyen bir likit size istenilen hazzı vermeyebilir.

Sigaradaki Propilen glikol filtreye ya da tütüne eklenir ve bir sigarada kullanılan tütünün toplam ağırlığının ortalama %2.4’ünü teşkil eder. Sigaranın uç kısmından çıkan dumanda da bulunmaktadır, yani sigara içmeyenler ve içenler propilen glikole maruz kalabilir.

Normal sigara kullanımı ile Propilen glikole maruz kalmanın potansiyel sağlık sorunu olduğu düşünülmektedir, çünkü bu katkı madde yandığında zararlı maddeler açığa çıkar. Açığa çıkan maddelere, kansere neden olması mümkün maddeler arasında sınıflandırılan propilen oksit dahildir.
Elektronik sigara buharında yapılan çalışmaların hiçbirinde propilen oksit maddesine rastlanmamıştır. Bu elektronik sigara likitlerinde kullanılan bu maddenin tıpkı gıda sektöründe olduğu gibi rahatlıkla kullanılabileceği anlamına gelir.
Ovale Türkiye sitesinden alıntır. Telif hakkı istemezsiniz umarım :)

Burada dikkat edilmesi gerekilen konu bazı kişilerin propilen glikole (pg)  alerjisinin olma ihtimali ve bu ihtimale karşın şayet rahatsızlık hissediyorsanız vg içeren likitleri tercih etmeniz olacaktır...Şunu da belirtmeliyim ki sigaradan elektronik sigaraya ilk geçişte boğaz yollarında geçici daralma hissi yaşayabilirsiniz ve bu takriben 3-5 gün sürmektedir ve norml kabul edilen bir durumdur.



Likit, elektronik sigara da en önemli sağlık faktörlerinden biridir. O nedenle tüm araştırmalarım ve görüşmelerim neticesinde Ovale likitleri güvenlidir diyebilirim. Nedeni hem ilaç firması tarafından üretiliyor olması, hemde içinde prospektüslerinin bulunması ve diğer Avrupa ülkelerine oranla daha muhafazakar bir yapıya sahip olan İtalya Sağlık Bakanlığının izni ile üretilmesi ki; likit analiz videoları gibi bilgileri de müşterileri ile paylaşıp likitin içinde ki maddeleri söylüyorlar.

Natura likitleride beğendiğimi belirtmeliyim...Naturanın hem vg hemde pg vg likitleri mevcut.

Sevgiler

Aylin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder