7 Kasım 2013 Perşembe

Yasaklar üzerine...

Bugün kü konum yasaklar üzerin olsun.. Maşallah ülkemizde yasak yasak üstüne, insanlara zorla yaptırım uygulamak nereye kadar devam eder bilemiyorum..Ama görünen o ki bu yasakların özellikle bazıları çok efektif değil..
Mesela sigara için yeni tasarada çocuk parkları , hastahane, camii bahçesi, Avm girişleri ..vs gibi yerlerde sigara içmek yasaklanıyor..İyi ,hoş, gayet güzel.. peki sigara içmek isteyen insanlar nerede içecek mesela öğretmenler ..her halde görünce ellerinden çekip almayacaklar değil mi!?
Bir forumda bu konu üzerine yazılan bir yorumu düşündüğüm zaman; bu yasakların çok efektif olmadığını görebiliyorum..Yorumu yazan öğretmen ; önceden okulun görünmeyen, çocuklardan uzak  bir köşesinde sigaramızı içerdik. Şimdi bu yasaklar ile daha gün yüzüne çıktık çünkü açık alana çıkmak zorunda kaldıımızdan devamlı öğrencilere denk geliyoruz ve ilk kez beni sigara içerken görüyorlar...

Çocukları, yeni nesli korumak mı istiyoruz!? Koruyalım! önce psikolojik destek sağlayalım, çünkü bir çoğu geçim gayesi yüzünden sabah, akşam çalışmak zorunda olan ebeveynler tarafından büyütülmekteler..Bu ifade net olmadı ama büyütülememekteler aslında birbirlerinin yüzünü nerede ise göreniyorlar..Eskiden insanlar 18:00 da evlerinde olur yemeklerini yer, cumartesi -pazar çalışmaz ailelerine zaman ayırabilirlerdi. Şimdi ise insanların çalışmaktan başka hiç bir şeylere zamanları olmadığı gibi yeterli gelirleri de yok...Önce yaşam şartlarını düzelteceksin sonrası zaten gelir..Öyle sigarayı, bilmem neye yasak koymakla bu işler çözülmez olayın derinine ineceksin.

Madem sigarayı bıraktırmaya çalışıyor ve bunun için belli yaptırınlar uyguluyorsun neden elektronik sigara'yı rahat bırakılmıyor..Görülüyor ki sigaranın zararları ile elektronik sigara kıyaslanılamayacak bir durumda..Nerede 4000 zararlı madde 43 kanserojen madde, nerede 2 madde yani neyin yasağıdır bu....Bir çok araştırma bir çok yorum okuyorum, bir çok kişi sigarayı elektronik sigara ile bırakmış, bir çoğuda hem sigarayı hemde elektronik sigara kullanmaz olmuş bu kadar etkili bir ürünün sadece menfaat için yasaklanması ne kadar doğru bir yaklaşımdır sorgulanır..

İngilterede ve Amerika da milyonlarca kişi elektronik sigara ile sigarayı bırakmış, diyorlarki elektronik sigara çok zararlı, e sigara değil mi neden onu yasaklamıyorsun da elektronik sigara gibi sigarayı gerçekten bıraktırmaya yarayan bir şeyi yasaklıyorsun...Biliyor musunuz doğal olan bir çok gıda da; bir çok sebze ve  meyvede de toksit madde vardır. Elektronik sigara likitleri sonuçta kimyasal bir birleşimdir ama sigara gibi bin çeşit zehir barındırmaz...Herkes konuşuyor zararlı zararlı diye..Büyüklerimizden birinin oğlu, kızı, amcası vs...bu piyasaya el atsın bakalım ne olacak veya Phillip Amca gelip kardeş ben piyasaya kendi elektronik sigaralarımı sokucam dediğinde ne olacak:  birden çok faydalı bir ürün mü olacak ...Neyse gene kızıyorum....

Sevgiler

Aylin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder