12 Kasım 2013 Salı

Elektronik Sigara, Sigarayı Bıraktırıyor ..

Elektronik sigara pazarı giderek büyüyor. Geçen okuduğum bir makale geldi aklıma ve Sigaraya Karşı Sağlık Hareketi adlı bir yardım derneğinin yürüttüğü ankette İngiltere’de geçen sene 700 bin kişinin e-sigara kullandığını söylüyorlar. Dernek bu sayının 2013’te bir milyona ulaşacağını ve bazı tıbbi uzmanların bu sigarada büyük fayda potansiyeli gördüğünü belirtmiş.Profesör John Britton İngiltere’nin ilk tıp yüksek okulu Royal College of Physicians’da tütün danışma hizmeti grubunun başkanı. Britton “Nikotin kendi başına özellikle zararlı bir madde değil. Kafeinin etkileriyle birleştiği zaman tehlikeli oluyor” diyor ve ekliyor: “Eğer İngiltere’deki tüm sigara tiryakileri sigarayı bırakıp e-sigara içmeye başlarsa bugün hayatta olan insanların 5 milyonunu ölümden kurtarmış oluruz.”
Buna karşılık bu sene “Avrupa Parlamentosu elektronik sigara ile ilgili sınırlama talebini kabul etmedi. Parlamentoya e-sigaranın yalnızca reçete mukabilinde eczanelerden alınabilmesi yönünde yapılan teklif reddedildi. Ayrıca İngilterede elektronik sigara kullanımı 1 milyonu geçmiş durumda, bu da işlevselliğini ortaya koymakta. Amerika da da milyonlarca insan elektronik sigara ile sigarayı bırakmış durumda ve dev tütün kartelleri de bu sektöre dahil olmay abaşamış vaziyetteler..Tabi potansiyel var ve sigara satışları biraz daha düşüyor ...

ABD’nin en büyük sigara üreticisi Altria, Ağustos ayında elektronik sigara pilot piyasası olarak belirlediği İndiana eyaletinde MarkTen markası altında esigara satmaya başlamış. ABD’nin en büyük ikinci sigara üreticisi olan Reynolds American da aynı şekilde şu sıralar Colorado eyaletinde Vuse marka elektronik sigara ile piyasaya sürmüş. Lorillard ise geçen sene 135 milyon dolara satın aldığı Blu marka e-sigaraları 80,000 ayrı satış noktasında piyasaya arz etmişti zaten.Ehhhh artık Sağlık Baknalığımızda olumlu bir şekilde el atar umarım. Çünkü benim ve benim gibi sigarayı bırakmakta zorlanan kişileri kurtarıyor. Bunu her elektronik sigara kullanıcısına rahatlıkla sorabilirsiniz.

ELEKTRONİK SİGARA SİGARAYI BIRAKTIRIYOR....Gerçek!

Sevgiler
Aylin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder