15 Ocak 2014 Çarşamba

Daha Genç Görünmek İçin ...

Sigara her yönden sağlıksız bunu hepimiz biliyoruz ...Ama bir noktaya dikkat çekmek istiyorum ki bu da cilt yaşlanması.Belki erkeklerin çok önemsediği bir durum değil ama erkeklerde kadınlar kadar cilt kırışıklıkları sorunları ile karşılaşıyor..30-69 yaşları arasındaki kişilerde yapılan bilimsel bir araştırmada yılda içilen paket sayısı ile yüzdeki kırışıklık arasında pozitif ilişki saptanmıştır.

Sigara içen kişilerde tipik “sigara tiryakisi yüzü ” adı verilen dudak çevresinde dudağa dik çizgiler, yüzde kırışıklık ve soluk cansız kuru deri, alttaki kemik çıkıntılarının belirginleşmesi sonucu çökmüş yüz ifadesi sık karşılaştığımız görüntülerdir. Bu görüntü ne yazık ki; 70 yaş üzeri fizyolojik yaşlanma sürecinde gözlenen görüntüyle aynı olmaktadır. Ayrıca cildin yapı değiştirmesi ve akne siyah nokta gibi kirlilikten oluşan cilt deformasyonlarıda cabası..Genç ve güzel- yakışıklı kalmak istiyorsak dikkat etmeliyiz..

Merkezi İngiltere’de olan elektronik sigara üreticisi firmanın yaptırdığı anket, sigarayı bırakanların çoğunun sağlık kaygılarından çok dış görünüşe dair endişeler nedeniyle nikotinden uzak durma kararı aldıklarını ortaya koydu. Ankete katılan sigarayı bırakan bin 500 kişinin yarısı dişlerin ve tırnakların sararması, kırışıklık başta olmak üzere cildin bozulması, ağız kokusu gibi nedenlerden dolayı bu kararı aldığını belirtmiş.


Sevgiler

Aylin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder