16 Ocak 2014 Perşembe

Zengin Topraklarda Fakir Yaşamak

 
Yeni yılın ik haftası, otomobilden sigaraya çok sayıda ürüne yüzde 17’ye kadar ÖTV zammı yapıldı. Bunun yanı sıra tütünden alınan fonu ton başına 1500 dolardan 1200 dolara düşürerek ABD’li ve Avrupalı çiftçilerin ekmeğine yağ sürdü.

Hükümet, Resmi Gazete’de dün yayınlanan bu düzenlemelerin altında enteresan bir karara daha imza attı. Buna göre işlenmemiş tütün ithalatından alınan tütün fonu tutarını, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’na verilen Eylem Planı doğrultusunda 1.500 dolar/tondan 1.200 dolar/tona indirilmesine karar verdi. Bu karar ABD’li ve Avrupalı tütün üreticilerine özellikle yarayacak... Bu karar çerçevesinde Avrupa Birliği üyelik sürecinin aynı zamanda “Türk tarımını bitirme projesi” olduğu bir kez daha açığa çıktı. 

Bu sadece tütün için değil yerli tohum ve tarım, hayvancılık konusu gibi bir çok alanda uygulanmıştır...Bugün köye gittiğinizde bildiğiniz yayla danası ve ineğine rastlamanız artık çok zor bir ihtimal..İstanbul civarında mandacılık yapan bir kaç hayvancı isyanda her yere bina yapıyorlar ve bizi bu yaylalardan sürüyorlar biz bu hayvalara ve mesleğimize nasıl devam edeceğiz diyorlar..

Türkiyede tarım, hayvancılık öldürülmüş, İthalat devri başlamıştır..Başlayalı çok oldu ama neyse....Zengin topraklarada fakir yaşamak diye buna derim..Hadi hepimize geçmiş ola...

Sevgiler 
Aylin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder