22 Ocak 2014 Çarşamba

Sigarayı bırakmak daha da zorlaşacak!

Günaydın sabah sabah okuduğum haberi paylaşmak isterim..

Sigarayı bırakmak daha da zorlaşacak!
ABD'de yapılan araştırma, firmaların sigara bırakmayı güçleştirmek için sürekli nikotin aktarımını artırıcı yöntemler geliştirdiklerini ortaya koydu. Yeni sigara modelleri ve filtreler bağımlıların sigarayı bırakmasını zorlaştırırken, bağımlı hale gelmeyi kolaylaştırıyor.
 
Araştırmada, dünyanın önde gelen sigara markalarının nikotin oranları ele alındı. 15 yıl geriye giderek yapılan incelemeler, sigaralardaki nikotin oranlarında değişme olmamasına karşın, içim sırasında aktarılan nikotin oranında yüzde 15 oranında artış olduğunu gösterdi. Yani sigara içenler, firmaların tütün işleme ve üretme yöntemlerinde uyguladıkları tekniklerle yüzde 15 oranında daha fazla nikotini içlerine çekmeye başladı. Bu durumda, sigara paketlerinde yazan nikotin oranlarında değişim olmamakla birlikte, vücuda alınan nikotin oranı artırıldı ve bu durum sigara bağımlılığını daha kalıcı hale getiriyor.  

Sanıyorum ki elektronik sigara piyasası gerçekten de Tütün Kartellerini üzmüş olacak ki her türlü yola başvuruyorlar.. Bu kadar mı insanın değeri !...para herşeyden önemli.. :(

Sevgiler

Aylin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder