29 Ekim 2013 Salı

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun....




İnsanların şen halleri, kırmızı beyaz çevrelenmiş bir ortam ve dostça bir arada yaşamak... İşte Cumhuriyet Bayramı. Keşke her zaman bu kadar renkli, bu kadar şen yaşayabilsek .

Bayramlar bir çok arkadaşı bir araya getirmekte vesile olduğundan bir sürü muhabbet, bir sürü yeni deneyim ile aranıza geldim....Elektronik sigara sohbetlerimizi zaten önceden bir kaç kez anlatmıştım. Bu sefer ki can arkadaşlarımızdan birinin yaşadıkları...Bir çoğumuz elektronik sigara ile sigarayı bırakmış, bir kaçımız kendi kendine, bir kaçımız hala mücadeledeye devam etmekte...Hala mücadele içinde olan arkadaşım Melih sigarayı bırakmak için daha enterasan yollara baş vuranlardan..Mora terapisini denedi, hipnoz denedi ve kısa süreli başarı sağlasa da devamını getiremedi..En sonunda doktora gitmiş ve kendisine yardımcı olmasını istemiş..Doktor normal prosedürü uygulayarak reçeteye ilaç yazmış ve bu ilacı 3 ay süre ile kullanmasını söylemiş...Melih'de eczaneye giderek ilacı istemiş bir de ne görsün! fiyatı el yakan cinsten.. ama olsun, işe yarayacaksa değer zihniyeti ile satın almış ve kullanmaya başlamış...


İşin güzel yani ilk başlarda gerçekten de sigara içememiş, çünkü midesini çok bulandırmış.Takip eden günlerde işin tadı kaçmaya uyku uyuyamama ve kabus görme ile devam eden süreçten sonra mide bulantısına ilaveten baş ağrısı ve çarpıntıda ilave olunca hemen ilacı kesmiş doktora gitmiş ...Bir çok yan etkisini yaşadığı için ilacı değiştirilmiş; al birini, vur ötekisine misali...Melih sigara bırakacağım diye kendini perişan etmiş anlayacağınız....Bizler elektronik sigaranın işe yaradığını her ne kadar anlatsak da anlamamakta diretecek kadar aptalca davrandığını söylemeden edemiyorum...Hala Sağlık Bakanlığı falan diyor. Hayretle yüzüne bakıyorum ehh artık sen iflah olmazsın diyerek yoluma devam etmek istiyorum..Çünkü okuma, yazma, araştırma yeteneği, düşünme kabiliyeti olmasa tamam diyeceğim de böyle bir kişinin anlamsız inadını anlamlandıramıyorum..Herşey vergi ile başlıyor ve vergi ile de bitiyor..Bir dal sigaraya dahi vergi ödediğimiz ülkemizde, elektronik sigaradan alınan vergi tatmin edici olamadığından yasallaştırılamıyor..

Tütün Kartelleri dahi ilk başlarda elektronik sigaradan hiç haz etmemiş şimdi şimdi elektronik sigara ile kaybettikleri geliri karşılamak ve daha fazla darbe almamak için kendi markaları adı altında elektronik sigara üretmeğe bile başlamış, piyasaya sürmüşler...Yanlış hatırlamıyorsam Fransa veya İtalya da elektronik sigarayı %58 vergiye tabi tutacakalarmış..

Sigarayı bırakmamız için uğraş sarf edilse anlayacağım, ama bu değirmende un değil başka birşey dövülüyor gibime geliyor..Bu kadar işe yarayan bir cihaz nasıl olurda yasak olur..anlayan varsa anlattsın lütfen.

Sevgiler
Aylin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder