22 Ekim 2013 Salı

Herşeyden Önce Bir Gaz Bulutu Vardı :)


Elektronik Sigara 'nın oluşumu..

Herşeyden önce bir gaz bulutu vardı...:)

Günaydın...Elektronik sigara ile ilgili o kadar çok bilgi (!) var ki hangisine güveneceğimizi bazen şaşırıyoruz...İşin kötüsü bu bilgilerin çoğu hayatında hiç elektronik sigara kullanmamış veya bu durumu fırsat bilen şahıslardan geliyor. Bilmedikleri ürünü satmaya çalışıyorlar.." evli olmadan evlilik danışmalığı yapmak gibi bir şey işte" Bir kullanıcı ve fayda sağlamış biri olarak elimden geleni ardınakoymamaya çalışıyor ve bu konuda daha net ve doğru bilgileri paylaşmaya çalışıyorum.

Bu konuda bir kaç şey önceden yazmıştım.Şimdi  bu bilgilere ilaveten biraz fotoğrafta ekleyeyim istedim.
Elektronik sigara üç kısımdan oluşur. Enerjiyi sağlayan pil, pilden aldığı enerjiyle likidi ısıtıp buharlaştırmaya yarayan atomizer ve atomizere likit sağlayan kartuş veya diğer sistemler.Diğer sistemleri yani cartomizer veya clearomizerları yarın ki yazımda paylaşacağım..


Pil

Bağlantı noktaları bazı markalarda değişiklik gösterse de piyasada bulunan çoğu ürün 510/eGo standartlarındadır. Çeşitli adaptörler ile uyumluluk sağlanabilmektedir. Standart eGo piller 3.3 volt değerindedir. Ayarlanabilir voltajlı sistemlerle bu değer kullanılacak atomizerin direncine göre 3.3-6.0 volt arasında değiştirilebilmektedir. Ucuz, kalitesiz ve korumasız ürünlerde patlamaya varacak sorunlar olabileceği için orijinal kullanmakta fayda var.

Atomizer

Genelde 2.0-2.4ohm arası kullanılmakta olup, daha düşük dirençli modelleriyle standart eGo pillerde daha yoğun buhar ve aroma elde edilebilir. Düşük dirençli modellerin ömrü daha kısadır ve yüksek voltaj uygulanırsa kullanılmaz hale gelebilir. Ayrıca pili daha kısa sürede tüketirler.

Kartuş

Yaygın olarak kullanılan eGo serisindeki sistemdir. eGo-T modelinde atomizer üst gövdeyle birleşik olduğu için ömrü bitince tüm üst gövdeyi yeniden almak gerekir. eGo-C modelinde ise atomizer ayrılabilir şekildedir, sadece bu kısmı değiştirmek yeterlidir. Daha ucuz olmasının yanında dilenirse daha yoğun buhar ve aroma için düşük dirençli çeşitleri de kullanmak mümkündür. Son iyileştirmelerle kartuşla atomizerin birleştiği kısımda meydana gelen sızdırma olayı büyük ölçüde azaltılmıştır. Ayrıca kartuşu çıkarıp takarken pil kısmını yukarı kaldırmak da sızmayı engellemektedir

Sevgiler
Aylin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder