17 Ekim 2013 Perşembe

Elektronik Sigara Ticaretindeki Yamyamlar

Ticari Yamyamlar...

Günaydın insan bazen ne yazacağını şaşırabiliyor. Bende dedim ki nette bir dolaşayım...Ne kadar çok elektronik sigara soran ve kullanan kişi varmış..Şuan için sigara kadar talep görmesede tıpkı yularından bağlı kısrak gibi bekliyor. Zamanı gelince dört nala koşacak ve analog sigara bir anda bir basamak gerileyecek : )

Evet, elektronik sigara çok merak edilen ve üstünde düşünülen bir cihaz, insanlar soruyor,karşılarındaki de bildiği kadarı ile yanıtlıyor...Bilgi içeriği gibi konularda çok bir sıkıntı olmasa da sorun ürün çeşitliliği ve kalitesine varıyor...O kadar çok site gördüm ki aklım çıktı...Birbirinden farklı fiyatlar, ne olduğu tam belli olmayan ürünler..Hepimiz mümkün mertebe ürünün orjinalliğine bakarak satın alırız ama elektronik sigarada bu durum çok daha önemli, çünkü üretimde kullanılan malzemeler direkt sağlığımızı etkilemekte...Araştırmalara göre cartomizerli sistemlere ve clearomizerlara dikkat, çünkü kalitesiz olan atomizer sistemleri, likitte parçalar bırakabiliyor ve bu parçaları soluyabiliyoruz. Kartuşlu sistemler de ise böyle bir risk bulunmuyormuş ki ben çoğunlukla Ovale kartuşlu sisitemleri tercih ediyorum. Asıl olay ne  kullanırsanız kullanın ürünün kalitesine bakıyor.
Orjinal diye aldığınız ürün bir anda size zehir olabiliyor.Serbest piyasanın cilveleri desem tam olmayacak çünkü bu daha çok fiyatları etkiliyor..Şayet kalite derseniz burada tek gördüğüm  şey voleyi vurup kaçalım abi zihniyeti, İnsan sağlığıymış, hakmış, hukukmuş hepsi yalan...Asıl suçlu para mı, yoksa değerlerini yitiren insanoğlu mu!?

Bazı sitelerde gerçekten kaliteli ve ucuz ürün bulabiliyorsunuz. Bunlar genellikle yabancı kaynaklı firmalar oluyor ki , anladığım bu firmalar imal ettirip satışa sürüyorlar dolayısı ile ürün maliyeti düşüyor. Bu firmalara örnek vermem gerekirse direkt esigaratamam.com diyebilirim. Çünkü ürünleri çok yüklü miktarda imalat fiyatından tedarik ediyorlarmış. Bu sebebten fiyatları daha düşük tutabiliyorlarmış.... BEnde ne sorular soruyorum iyiki sizi niye ilgilendiriyor demiyorlar ...:). esigaratamam.com, Ovale ürünleri satmıyor (keşke satsa) ama Joyetech gibi, Janty gibi, Delirium gibi firmaların ürünleri bulabiliyorsunuz...Kötüler mi!?, hayır değiller. Şuana kadar aldığım her ürün ambalajlı, kilitli ve her şeyden  önemlisi çalışır vaziyetteler. Genede bir Ovale değiller çünkü Ovale hem ürünleri ile hemde kurumsal yapısı ile daha bir profesyonel gözükmekte. Harbi ben Ovaleci olmuşum :)

Bunları niye söylüyorum; ürün satıpta çamura yatan, yok kardeşim sen bozmuşsundur diyen veya size kullanılmış ürün gönderen..vs.. gibi liste uzar gider. Şikayet üstüne şikayet, bu gibi insanı sömüren firma bozuntuları, kişiler sayesinde; insan sigarayı bırakacaksa bile bırakamıyor çünkü satın aldığı elektronik sigara kalitesi ile insanı aldığına bin pişman edebiliyor...Elektronik sigara alırken firmalara dikkat edin, bu firmaların siteleri, paylaşımları, hizmetleri, fiyatları, size yaklaşımları, yorumlar vs.. gibi bazı noktalara dikkat ederseniz size doğru adreste olup olmadığınız konusunda fikir verecektir. Lütfen kaş yapayım derken göz çıkartmayın .....devamını yarın yazarım. Öyle şeyler okuyorum ki bazen bazı insanların ticari yamyam olduklarını dahi düşünüyorum...


İyi bir gün, iyi bir bayram geçirmeniz dileği ile..

Sevgiler,

Aylin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder