8 Ekim 2013 Salı

Sigara'nın Zararları - Elektronik Sigara'nın Zararları


Acaba Hangisi Daha Zararlı!?

Ve Günaydın! Bugün kendimi daha iyi hissediyorum..Beni görenler bu durumu çok iyi biliyor çünkü elektronik sigaramı gene elime aldım ...:) Adaçayı'nın faydaları..Faydaları demişken elektronik sigaranınkine de bakalım bizlere ne kazandırıyor ne kaybettiriyor bir araya toplayalım ve sonucu görelim.
 
Sigaranın yanması ile oluşan katran ve karbonmonoksit gibi maddelere maruz kalmayıp ciğerlerimizde zift birikmesinin önüne geçerek vücudumuzu koruma altna alabiliyoruz ki bence bu en önemlisi.

Sigaralara kutularında nikotin değerleri yazar ve light sigara içen kişi daha az içip daha az toksit madde aldığını düşünerek kendini kandırır..Elektronik sigarada nikotin miktarınızı kendiniz belirliyorsunuz tabiki ben 36 mg nikotin içiceğim demediğiniz müddetçe..., çünkü normali 9, 16 veya 18 mg nikotinli likitlerdir.Bu değerleri elektronik sigara kullanım sürenizce aşağıya çekebilir ve 0 'a yani nikotinsize kadar düşürebilirsiniz..Bu da demek oluyor ki nikotin bağımlılığından kurtulmak sizin elinizde.

Sigara içtiğinizde nasıl koktuğumuzu çoğunlukla kendimiz algılmasakta sigara içmeyen birinin açısından baktığımızda , halimiz içler acısı..Elimiz, ağzımız, tenimiz, saçlarımız mis kokacağa yere pis kokar :)
Elektronik sigara da ise koku hafif aroma hatta nargileyi andırır tabi burada kullandığınız likitin kalitesi de önemli benim ilk denemem olan Dekang'ın kokusu hiç öyle hoş falan değildi tadı gibi...Yani kötü kokmaktan kurtulursunuz.

Sigara dumanı ile çevrenizdeki kişilerin de sağlıklarını tehlikeye sokarken (pasif içicilik dediğimiz),elektronik sigarada mümkün değildir. Çünkü soluduğunuz duman değil buhardır .

Genellikle sigaranın söndüğünden emin olmaya çarışırız. Çünkü yanan bir izmarit bir felakete davetiye çıkartabilir. Bir çok orman yangının başlıca sebebi yanan sigara izmaritleridir..Elektronik sigarada söndürme diye bir terim söz konusu değildir,çünkü yanmaz. Böylece kül veya izmarit kokusundan rahatsız olmak , yanan sigaranın sönüp sönmediğini düşünmek gibi dertlerimiz de olmaz.

Sigaradan içerken 4000 yabancı maddeye maruz kalırsınız ki bu sadece bilinen miktarı, sigara içemek yerine bir yılan zehrini kendinize  zerk edin ki işiniz daha kolay olsun derim. Elektronik sigara likitlerinde ise Prof. Dr. Emel Köseoğlu'unun da dediği gibi eser miktarada toksit madde içerir ...yani yok denecek kadar az..

Ehh! zaten sigarayı bıraktığımdan beri gözle görünür bir şekilde cildimdeki değişiklikleri fark edebiliyor hatta yüzümün sarıya çalan renginin dahi değiştiğini görebiliyorum..

Daha çok şey yazardım ama şuan için vaktim doldu yarın devam ederim....Belki siz de sigara mı, yoksa elektronik sigara mı daha zararlı diye tahlil edersiniz...

Sevgiler

Aylin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder