30 Ekim 2013 Çarşamba

Paranız Cebinizde Kalsın.

Son zamanlarda elektronik sigara hakkında yazılan-çizilen neşriyatın ezici çoğunluğu elektronik sigara olayını sağlık açısından incelemektedir. Elektronik sigara yararları arasından nedense elektronik sigara finansal fayda açısından pek ele alınmıyor. İnsanlar elektronik sigara kullanarak o kadar çok para kurtarabilirler ki, amiyane tabiriyle tam bir akıllara ziyan durumu var. Piyasadaki en ucuz sigarayı içiyor olsanız bile elektronik sigara ile senede rahat 5,000 TL kurtarabilirsiniz. 

Diyelim ki günde 1.5 paket sigara içiyorsunuz ve paketi ortalam fiyattan 7 TL olsun. Günlük sigara masrafınız 10.5 TL eder. Aylık masraf 325 TL, yıllık masrafı 3.780 TL eder ki bu parayı biriktirseniz bir çok ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Elektronik sigara kullanan birisi ise ilk başta 350-450 TL civarı bir rakam ödeyerek kaliteli bir çift elektronik sigaraya ve likite sahip olur. Bundan sonraki masrafı aylık bir şişe likit bitiren biri için 45 TL iki ayda bir veya ayda bir de yedek parça (buharlaştırıcı /atomizer) alsanız takribi 35-40 TL gibi bir şey tutar. Bu durumda ortalama masrafınız aylık 60 TL gibi bir meblağya tekabul eder ki yılda harcadığınız tutar yaklaşık 720 TL olur...

Yukarıdaki hesaplara göre elektronik sigara ile cebinizde kalan miktar yılda 3.000 TL gibi bir tutar olur. Hem sağlığımızı ve hem de paramızı koruma şansımız var. Tabi benim gibi devamlı yeni modeller almaya kalmayın derim. :) Bu durum ayrı bir konu başlığı olur ..

Sevgiler

Aylin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder